Vliegangst.

V

Sinds ik vader ben geworden kan ik heel slecht kijken naar ellendige kinderdingen. Ziektes, dood, pijn, dat was daarvoor al geen pretje, maar daar ben ik nu een onwijze softie in. Net als met alle andere zaken die met ons kind te maken hebben trouwens, vroeger kon ik mensen die op hun eigen tempo hun kind uit de trein lieten stappen wel afschieten, nu laat ik zoonlief op zijn zelfgekozen traagheid door het leven stappen. Met de bekende irritatie alom, alleen sta ik nu aan de andere kant. En het boeit me niets.

Net als vliegen trouwens, één van de grootste nachtmerries van ouders. Met onze kleine muis hebben we het nog niet verder geschopt‎ dan Londen, maar ook dat was al een behoorlijke uitdaging, to say the least. Behalve dat ‘t op tijd in het vliegtuig zitten eigenlijk al niet eens lukte, is het zelfs tijdens een vlucht van nog geen uur lastig om je baby stil te houden, laat staan een vlucht van acht of negen uur. Huilende baby’s zijn irritant en in een afgesloten ruimte zonder uitweg helemaal. Begrijpelijk, maar ja, dat is nou eenmaal zoals ze gemaakt zijn. Om die ergernis om te buigen naar iets positiefs bedacht de Amerikaanse vliegtuigmaatschappij JetBlue een wel heel bijzondere campagne.

Tijdens een vlucht van New York naar Long Beach werden verschillende moeders gevolgd in hun weg naar het vliegtuig, waarin ze hun zorgen uitspreken. Bizar eigenlijk dat je je buiten alle stress van het reizen met een baby je ook dààr nog mee bezig moet zijn. Eenmaal opgestegen kregen alle passagiers een wel heel bijzondere mededeling: bij elke huilende baby tijdens de vlucht, zouden alle passagiers vijfentwintig procent korting krijgen op hun volgende vlucht. Dus vier huilende baby’s en het ticket zou gratis zijn. De uitslag laat zich wel een beetje raden, maar die moet je zelf maar bekijken in onderstaande video. Daar moest ik, natuurlijk, een klein beetje van huilen. Een heel mooie actie van JetBlue, die ze natuurlijk niet altijd kunnen doen, maar het onderwerp wel weer eventjes lekker op de kaart zet zo rond Moederdag.

Plaats reactie

Sjieke Spam

Een vorstelijke behandeling krijgen als lezer? Dat kan! Schrijf je in en ontvang direct een mailtje als een nieuwe column het levenslicht heeft gezien...

Koninklijk Archief