Vleeskeuring.

V

Het is van mijn favoriete uitjes: de supermarkt. In tegenstelling tot mijn echtgenoot kan ik me úren vermaken met het struinen door alle gangen en bekijken welke producten er nieuw zijn, wat er verdwenen is en welke verpakkingen anders zijn. Mooier! Of lelijker. Lang verhaal kort: ik houd van de supermarkt. Tussen mijn vijftiende en negentiende werkte ik als vakkenvuller en back-up kassière bij Albert Heijn. Gouden jaren, want die hele zaterdagen doorbrengen in de supermarkt en daar nog voor betaald worden ook? Heerlijk vond ik dat. Zelfs als er weer een pot appelmoes door de winkel vloog stond ik met veel plezier te moppen.

Er is alleen een kleine maar in dit lovende verhaal over de supermarkt: er moet geen haast of stress bij komen kijken. Dan verandert mijn avontuur al snel in één grote nachtmerrie en wil ik liever zo snel mogelijk weer uit de wereld der mogelijkheden vandaan. Want dan is de supermarkt niet meer de magische plek met zoveel keuze, maar de hel met veel te veel spullen waardoor ik nooit tot een keuze kan komen. Het ergste is als je nog eten moet verzinnen, terwijl de pannen eigenlijk al op het voor hadden moeten staan. En als je dan iets bedacht hebt moet je het nog weer kunnen vinden, vooral bij het vlees vond ik dat altijd best een gedoe. Dan wilde ik runderworstjes, maar dan kon ik alleen de varkensworstjes vinden. Nou ja, je herkent dit wereldschokkende probleem vast wel.

Gelukkig is Albert Heijn de beroerdste niet en denken graag met ons ongeduldige en stressvolle klanten mee. Ze hebben daarom bij de grootste supermarkt van Nederland de vleesaanpak aangepast. Niet meer per diersoort, maar thematisch en naar bereidingswijze. Dat hadden ze nou veel eerder moeten doen. De worstjes bij de worstjes, de schnitzels bij de schnitzels: overzicht. Mijn eerste ervaringen zijn al geweest en ik moet zeggen: een jubelstemming. Omdat ook de verpakkingen zijn vernieuwd is het voor mij weer eventjes feest bij het vleesschap. En dan moet het barbecueseizoen nog beginnen.

Plaats reactie

Sjieke Spam

Een vorstelijke behandeling krijgen als lezer? Dat kan! Schrijf je in en ontvang direct een mailtje als een nieuwe column het levenslicht heeft gezien...

Koninklijk Archief