Victory.

V

Die arme Victoria Beckham toch. Jarenlang staat ze te boek als een extreem ijskonijn. Een koelkast. Geen menselijk trekje te ontdekken. Nu is ze dan eindelijk de oermoeder die we altijd al wilden dat ze zou zijn en wederom is het niet goed. Want de voltallige online gemeenschap valt over de voormalige Spice Girl annex modeontwerpster heen omdat ze, shocking, haar dochter Harper op de mond kust. En dat via Instagram ook nog eens met de hele wereld deelt.

Want het blijft een eindeloze en stiekem ook kansloze discussie: is het op de mond kussen van je kind iets seksueels? Volgens sommige psychologen wel. Die zeggen dat er voor een kind duidelijk onderscheid moet zijn tussen de gedragingen van ouders en die tussen ouder en kind. Totale onzin als je het mij vraagt, we deden het vroeger ook allemaal en we zijn redelijk normaal opgegroeid. Een liefkozend kusje aan je kind van twee is natuurlijk iets totaal anders dan tongzoenen met je puberzoon. Dát zou misschien wat gek zijn. Als we die gekke psychologen moeten geloven dan zou borstvoeding geven eigenlijk ook niet kunnen, want ja, erogene zone en alles. Pffft.

Het belangrijkste is natuurlijk dat je die slobberkussen helemaal niet wil missen. Want wat is er nou fijner dan het tonen van affectie door een dikke smak op je lippen? Tuurlijk, het is een natte en slijmerige bedoening, maar de woorden ‘papa kus’, klinken me elke avond voor het slapen gaan als muziek in de oren. Dat wil ik voorlopig echt nog niet kwijt.

Plaats reactie

Sjieke Spam

Een vorstelijke behandeling krijgen als lezer? Dat kan! Schrijf je in en ontvang direct een mailtje als een nieuwe column het levenslicht heeft gezien...

Koninklijk Archief