Vechtscheiding.

V

Het hing al een paar dagen in de lucht, maar de kogel is nu officieel door de kerk: er komt na vier seizoenen een einde aan hitserie Divorce bij RTL 4. Vanaf januari is dat laatste seizoen te zien, daarna is het over en uit met de überpopulaire serie over drie gescheiden mannen in één huis. Als reden van het toch wel plotselinge einde geven RTL en Talpa aan dat de agenda’s van de acteurs niet langer te combineren zijn. Een logische verklaring, want met types als Jeroen Spitzenberger, Katja Herbers, Chantal Janzen en Waldemar Torensta zal het de afgelopen jaren behoorlijk passen en meten in de planningen geweest zijn. Maar er is nog één belangrijke reden die meegespeeld heeft: Dirk Zeelenberg zou onmogelijk te zijn geweest op de set. Te laat komen, helemaal niet opdagen, onprofessioneel dus. Dat ontkent hij zelf natuurlijk, maar die altijd vreselijke boze tongen beweren toch écht dat het een vrij moeilijke man is en dat collega’s vaak op hem hebben moeten wachten.

Met deze vuile was komt er toch op een ietwat rottige manier een einde aan een serie die toch gemiddeld wekelijks goed is voor twee miljoen kijkers. En is het wellicht een beetje flauw dat Dirk Zeelenberg nu de schuld krijgt van alles, terwijl bij Divorce alles zo’n beetje wel verteld is. De verhaallijnen begon al ietwat bizar te worden… en dan moet het nieuwe seizoen nog beginnen. De serie heeft een prima en behouden vaart gehad, maar klapt nu net als de Titanic tegen een ijsberg op. Gelukkig zinkt de cast niet massaal naar de bodem, maar gaan ze gewoon lekker allemaal hun eigen weg. En kan de kijker nog dertien afleveringen lang genieten van het wel & wee van David, Boudewijn en Joris. Met een doos tissues erbij uiteraard.

Plaats reactie

Sjieke Spam

Een vorstelijke behandeling krijgen als lezer? Dat kan! Schrijf je in en ontvang direct een mailtje als een nieuwe column het levenslicht heeft gezien...

Koninklijk Archief