Vandaag is Rood.

V

Zeventien jaar lang heeft Karen haar K3-masker op moeten zetten. Altijd blij, altijd lachen en nooit een dagje ziek kunnen zijn. In al die jaren komt er natuurlijk ook ellende voor, maar de buitenwereld mocht daar niets van merken. Het maakte niets uit dat Karen en de andere meiden zich ellendig voelden, als de kindjes het maar leuk hadden. Ook tijdens interviews was het altijd een act. De echte meisjes van K3 waren nooit te zien, het waren altijd de roze kauwgomballentruc die ze op probeerden te houden. Tot nu, want nu zijn de dames op een tour na K3-af. En zijn ze eindelijk eerlijk en open tegen de buitenwereld.

Karen Damen, de rode van K3, was te gast in Het Huis. De Vlaamse versie van 24 Uur Met… Dus een hele dag met een BV. Bekende Vlaming. Maar dan net even anders, er is een heel huis ter beschikking, met een grote tuin en een schitterende boomhut. Tijdens het interview, opgenomen voor de finale van K3 Zoekt K3, vertelt Karen openhartig over bijvoorbeeld het leven na K3. “Dat is een dubbele gedachte. Het gaat gewoon anders zijn. Ik ga altijd van K3 blijven hè? Ik ben niet bang dat ik uit de aandacht zal verdwijnen. Daar zorg ik wel voor.”

Als special guest komt Kristel Verbeke ineens opdraven, de donkerharige van het trio. Met z’n tweetjes blikken ze terug op de begintijd, maar ook dat niemand kan begrijpen hoe het werkelijk is om onderdeel van K3 te zijn. “Beroemd zijn is wel tof, maar als je het al zo lang doet, heeft het impact op alles”, zegt Kristel. “Ja, maar je leert er wel mee leven vind ik. Ik kan me zelfs niet meer voorstellen hoe het was.” Kristel vertelt ook dat de K3-tijd zwaar voor haar kinderen was. Soms ging ze zelfs niet naar een bepaalde plek toe omdat ze dan alleen maar handtekeningen moest uitdelen. En Karen maakt definitief een einde aan de Fristi-mythe. De meisjes dronken óók andere dingen en stonden vaker dan eens met een kater op het podium.

Als het ‎over het afscheid en het elkaar missen na K3 gaat is het eventjes stil. Het besef komt bij Karen en Kristel best hard aan. Gelukkig is er wijn. En drinken ze dat. Thank God, de meisjes van K3 zijn mensen, net als wij. Stiekem zijn het nog leuke mensen ook, die nu eindelijk weer echt kunnen gaan leven. Proost!

Plaats reactie

Sjieke Spam

Een vorstelijke behandeling krijgen als lezer? Dat kan! Schrijf je in en ontvang direct een mailtje als een nieuwe column het levenslicht heeft gezien...

Koninklijk Archief