Totally Nuts.

T

Heerlijke televisie vind ik het: Naked and Afraid, Adam Zoekt Eva, al die programma’s waarin we kunnen meegenieten van zwabberende penissen en bungelende borsten. En dan uiteraard niet de strakke en afgetrainde lichamen, dat is saai, juist de gevalletjes maatje meer zijn de pronkstukken vind ik altijd. Ik vraag me bij elke aflevering twee dingen af: waarom doe je in hemelsnaam mee aan zoiets? Ik denk dat ik het antwoord daarop nooit zal weten of begrijpen. Dat andere is hoe het zou zijn om er te werken. En dan vooral bij de afdeling montage, want er moet toch het één en ander weggepoetst worden, zeker bij de Amerikaanse shows. Dankzij dit artikel uit The Hollywood Reporter heb ik daar een antwoord op gekregen.

Een heel leerzaam stuk! Zo zou je denken dat borsten, en dan in het bijzonder neptieten, het makkelijkst met een blur weg te werken zijn, maar niets is minder waar: het kruis is de simpelste opgave. Logisch eigenlijk ook als je daar goed over nadenkt, dat beweegt (vooral bij de vrouw dan) minder en de armen zitten niet zo in de weg. En de editors van Naked and Afraid proberen de piemels zo soepel mogelijk weg te werken, als een Ken-pop zeg maar. Sommige kandidaten waren daar minder blij mee en wilden een grotere vage stip over hun trots hebben, maar daar doen de programmamakers niet aan.

In elke beroepsgroep heb je een bepaald jargon, dat hebben de dames en heren achter de schermen bij Naked and Afraid ook. Zo heb je de ‎weenie waggler, dat is als de penis beweegt zeg maar. Ook de woorden side boob, nip slip en peen vliegen dagelijks door de montageruimte heen. En dan bestaat er ook nog een term, de chinchilla, maar dat is volgens het interview iets wat je eigenlijk liever niet zou (willen) weten. Crazy business!

Een fantastische baan vol glamour. Zelfs na eenentwintig dagen zonder hygiëne op een eiland zou ik nog willen zien hoe het zaakje er dan bij hangt. Letterlijk een dirty job, maar somebody’s gotta do it. Ooit in mijn tv-carrière zou ik dát nog wel eens willen zijn.

Plaats reactie

Sjieke Spam

Een vorstelijke behandeling krijgen als lezer? Dat kan! Schrijf je in en ontvang direct een mailtje als een nieuwe column het levenslicht heeft gezien...

Koninklijk Archief