To Bi Or Not To Bi.

T

Juist. Eventjes zodat ik het begrijp. Maar onze hoop in bange Eurovisie-dagen, Douwe Bob, vertelt in een interview dat ie seks heeft met mannen en daarom biseksueel is. En sindsdien staan álle nieuwssites vol met headlines als ‘Douwe Bob komt uit de kast’ en ‘Douwe is behoorlijk bi’. Voor een microseconde denk ik dat ik in de teletijdmachine ben gestapt en in de jaren vijftig terecht ben gekomen, maar niets van dat alles, nog steeds 2016. Absurd. En dat de zanger zelf ook nog eens met een statement dient te komen is helemaal achterlijk.

Want terwijl er in zo’n beetje alle landen die níet in West-Europa liggen er geen enkel homo-recht bestaat, hebben wij het in Nederland heus goed voor elkaar. Over het algemeen doen we lief, hebben we respect voor elkaar en laten we ieder zijn eigen leven leiden. Maar waarom blijft het dan toch altijd zo’n issue met wie iemand zijn of haar bed deelt? Maakt het van Douwe Bob een andere of betere zanger? Kijk je anders tegen die scannende caissière aan als je weet dat ze ‘s avonds naast een tuinbroekpot ligt? Who cares? Helemaal niemand. Het gaat gelukkig ook niemand wat aan, dus dat scheelt.

Laten we onze energie steken in belangrijker nieuws denk ik dan. Begrijp me niet verkeerd, ik ben fan van de nodige roddel en achterklap, heerlijk zelfs. Maar dan gelieve wel over issues die er enigszins toe doen en die niet met zoiets vanzelfsprekends zoals iemands seksuele geaardheid te maken hebben. Het lijkt nu alsof er een groot geheim onthuld is, terwijl het A.) geen geheim was en B.) geen geheim ís, want hoe iemand in elkaar steekt is gewoon hoe het is denk ik dan. Laten we hopen dat dit komkommernieuws van vandaag in heel Europa in de kranten staat, wellicht krijgt die biseksuele Douwe er dan wat sympathiestemmen bij. Is deze ongein niet helemaal voor niets geweest.

Plaats reactie

Sjieke Spam

Een vorstelijke behandeling krijgen als lezer? Dat kan! Schrijf je in en ontvang direct een mailtje als een nieuwe column het levenslicht heeft gezien...

Koninklijk Archief