Tijgeren.

T

Terwijl de ene na de andere winkelformule de handdoek definitief in de ring gooit, gaat ‘t Flying Tiger behoorlijk voor de wind. Voor alle niet-kenners: dat is een kruising tussen de vroegere Expo, de Action, en ieder hip prullariawinkeltje in de grote stad. Ze hebben er namelijk werkelijk van alles, van zonnebrillen tot muismatten en van duizend kleuren kaarsen tot hysterische deurknoppen. Alles heeft een vaste en ronde prijs, van bijvoorbeeld twee, vier of zes euro. En je wéét dat als je iets leuks ziet, je het mee moet nemen, want de collectie verandert zo snel, dat het een week later zomaar eens voor eeuwig uitverkocht kan zijn. Dat wil je niet.

RTL Z ging op onderzoek uit haar het succes van de Deense onderneming, die in Nederland voor vijftig procent in handen is van zakenvrouw Annemieke Degens Dil. De twintigste winkel komt in zicht, volgende maand opent namelijk filiaal nummer negentien, in het voormalige pand van de failliete schoenenzaak Dolcis in Apeldoorn. ‎Twee dingen: elk bezoek aan een Flying Tiger-winkel moet voelen als een uitje. Rondkijken in een wereld vol classy en toch prima betaalbare spulletjes, die ook nog eens heel handig in huis kunnen zijn. Plus: alle producten van de winkel zijn top voor jezelf, maar ook om willekeurig cadeau te geven. Ik heb al meer dan eens een cadeaupakketje samengesteld met Flying Tiger-spulletjes. Met groot succes.

Bij ons in Arnhem zit een prachtige winkel, maar wereldwijd zijn er inmiddels al ruim 600 winkels in 28 landen. Uitbreiding komt er nog steeds aan, maar de criteria van Flying Tiger zijn streng. Want het pand mag niet te groot (V&D-oppervlaktes zeg maar) zijn, maar ook weer geen klein schuurtje. En daarnaast wil de winkelketen graag in historische of in het oog springende panden in een stadshart zitten. Logische eisen, want het werpt overduidelijk z’n vruchten af. Een Flying Tiger webshop is overigens ook onderweg, al is dat slechts een extraatje. Want niets is leuker dan de ware ervaring van het snuffelen tussen de spulletjes. Bij Flying Tiger heb je weer heel even het besef waarvoor je ook alweer door die mensenmassa naar de stad fietste in plaats van bol.com in je webbrowser typte.

Plaats reactie

Sjieke Spam

Een vorstelijke behandeling krijgen als lezer? Dat kan! Schrijf je in en ontvang direct een mailtje als een nieuwe column het levenslicht heeft gezien...

Koninklijk Archief