Tientjestrouwen.

T

Ik ben verslaafd aan TLC. Toen onze kleine man nog écht klein was en ‘s nachts ons hele huis op stelten zette, was daar altijd Say Yes to the Dress. Niet één of twee, ‎maar vier of acht afleveringen achter elkaar. Daar kon en kan ik dus nog steeds intens van genieten. Vrouwen die van het kiezen van de perfecte trouwjurk een levensdoel op zich gemaakt hebben. En daar doen ze niet alleen zelf aan mee, hele clubjes vriendinnen en familieleden gaan volledig op in de hysterie van de roesjes en het kant. Uiteindelijk gaat er aan het einde van elke aflevering een winnende jurk richting toonbank en dan komt de echte verrassing pas: het prijskaartje. Want of het nou de meest weerzinwekkende outfit of de jurk van Assepoester is, ik vind het tien van de tien keer het geld niet waard.

In dat soort dingen ben ik namelijk een echte Hollander. Je trouwt als het goed is maar één keertje, hoewel het voor elk volgende huwelijk ook op gaat: je draagt het kreng daarna nooit meer. Een soort wegstoffende zak met geld hangt er vervolgens op zolder. Dat heb ik werkelijk nooit begrepen. Zelfde idee overigens met de pakken voor de toekomstige echtgenoot hoor! Als je buiten je trouwdag nooit meer een pak draagt, waarom zou je dan honderden euro’s investeren in een Hugo Boss-kostuum? Kan je beter de huwelijksreis met een weekje verlengen met die centen.

Een Gouden Greep. Met hoofdletters. Dat vind ik de actie van ZEEMAN om met een low-budget trouwjurk op de proppen te komen. Voor dertig euro, drie tientjes dus, heb je een beeldschone trouwjurk in je kast hangen. Toegegeven, je bent niet de enige met het ding en het kan zijn dat er aan het einde van de dag een draadje uit je jurk begint te rafelen. Maar ja, aan de andere kant is het dan weer geen enkel probleem als er een drankje op je jurk terecht komt. En tijdens een regenachtige dag hoeft er niet hysterisch gejankt te worden als er een druppel modder op je ultrazijde japon spettert. In plaats daarvan breng jij jullie dag onbezorgd door en denk je alleen maar aan alle fantastische spulletjes die je gaat aanschaffen van de honderden of zelfs duizenden euro’s die je hebt bespaard.

Tijdens het typen van dit stukje is de trouwjurk in no-time uitverkocht, dit smaakt overduidelijk naar meer dunkt me. ‎Goed gedaan kapitein!

Plaats reactie

Sjieke Spam

Een vorstelijke behandeling krijgen als lezer? Dat kan! Schrijf je in en ontvang direct een mailtje als een nieuwe column het levenslicht heeft gezien...

Koninklijk Archief