This Song is Finished.

T
Het leek dit voorjaar eigenlijk al einde oefening voor dramaserie Nashville toen de Amerikaanse zender ABC na vier seizoenen de serie van de beademingsapparatuur haalde. Maar de dramaserie over het wel en wee van de countrybusiness werd opgepikt door de zender CMT. Fans waren bang dat de castleden niet zouden volgen, maar die bleven uiteindelijk hun thuisbasis trouw. Zelfs Connie Britton, die al sinds de start als de fantastische Rayna Jaymes te zien was, tekende bij. Tot groot genoegen van de fans. Want tsja, zij is tenslotte toch de hart en ziel van Nashville. Het kwam dan ook als een behoorlijke mokerslag dat de tv-diva na negen afleveringen van seizoen vijf -spoiler ineens haar laatste adem uitblies.

Omdat het karakter natuurlijk nooit zonder haar kinderen en haar ware liefde met de noorderzon zou verdwijnen moest ze dood.

Voor de actrice was het klaar. En dat snap ik ook wel, als het einde van je serie na vier jaar in zicht is, dan ga je verder met je leven. Op zoek naar nieuwe uitdagingen en andere kansen. Maar ja, toen ging Nashville ineens toch weer door. Dat betekende niet alleen baangarantie voor die lieve Connie, maar ook weer een seizoen zonder andere creatieve mogelijkheden. En dus ging ze met lood in haar schoenen naar de producers om te vertellen dat ze niet meer verder wilde met Nashville. Daar is een oplossing voor gekomen: Rayna mocht vertrekken. Maar omdat het karakter natuurlijk nooit zonder haar kinderen en haar ware liefde met de noorderzon zou verdwijnen moest ze dood. En na een heftig ongeluk werd het zoveelste drama de fictieve countryster fataal.

Maar ja, met nog dertien afleveringen Nashville te gaan is het best gek om het zonder Rayna te moeten stellen. Je kunt daar heel dramatisch over doen, maar uiteindelijk is het toch gewoon een fictief karakter in een soort soap waar andere rollen ook heus wel ietsje meer aandacht verdienen. Zal het gek zijn, absoluut. Was het misschien beter geweest om Nashville geen tweede leven te schenken? Misschien ook. Maar dan hadden fans sowieso niet nog langer van Rayna Jaymes en al die andere pareltjes van Nashville kunnen genieten. En hadden we het einde van dit briljante karakter ook moeten missen. Dat was als het mij vraagt ook doodzonde geweest.

Plaats reactie

Sjieke Spam

Een vorstelijke behandeling krijgen als lezer? Dat kan! Schrijf je in en ontvang direct een mailtje als een nieuwe column het levenslicht heeft gezien...

Koninklijk Archief