The One.

T

Het hoort eigenlijk net zoveel bij een Europees voetbaltoernooi als de bal en de spelers: het officiële lied, anthem genoemd. De voetballers en fans boeit het eigenlijk niet zo, maar voor de sfeer is het op zich wel zo leuk als het nummer enigszins aan te horen is. Na toppertjes als Jennifer Lopez, Ricky Martin en Nelly Furtado is voor ‘t EK 2016 de beurt aan niemand minder dan David Guetta. De Franse DJ maakte samen met zangeres Zara Larsson het lied This One’s For You.

In Nederland ontbreekt het natuurlijk onwijs aan voetbalkoorts, logisch, want wat is daar nou leuk aan als je toch niet mee kan doen? Maar dankzij dit lied gaan we ook nooit in de stemming komen denk ik. Het is namelijk een passieloos allegaartje waarvan ik echt al talloze versies gehoord heb. Sterker nog: als je nu op een willekeurig moment van de dag Radio 538 aanzet, hoor je een soortgelijk liedje. Leuk voor in de club, maar niet echt voor langs het voetbalveld. Mij maakt het op zich weinig uit, ik zet gewoon Waka Waka van Shakira nog een keertje op de repeat. Beste soccer song allertijden.

Plaats reactie

Sjieke Spam

Een vorstelijke behandeling krijgen als lezer? Dat kan! Schrijf je in en ontvang direct een mailtje als een nieuwe column het levenslicht heeft gezien...

Koninklijk Archief