The Juice.

T

Als het aan mij zou liggen bracht ik er vierentwintig uur per dag door. Maar helaas zijn het vanwege tijdgebrek meestal slechts een paar minuten: Wikipedia. Heerlijk vind ik dat, tot op de bodem uitpluizen waarom iets is zoals het is en hoe dat dan zo gekomen is. Maar voor de zaak O.J. Simpson ben ik eventjes gaan zitten, die pagina kwam ik niet in een paar minuten door.

Want wat een soap is die moord op zijn vrouw en een willekeurige andere man na al die jaren nog steeds. Van het zelfmoordbriefje van O.J. tot de bloedsporen van zijn dode vrouw op zijn handschoenen: die man is natuurlijk zo schuldig as hell. De fouten en misstappen die in zijn rechtszaken gemaakt konden worden, om je kapot voor te schamen. In het echte leven een behoorlijk trieste zaak natuurlijk, maar één van de grootste justitiële dwalingen uit de Amerikaanse geschiedenis schreeuwt om een tv-serie, zeker als het om een celeb als American Football-speler O.J. Simpson gaat. Die is er dus nu.

Na het succes van American Horror Story hebben de makers namelijk iets nieuws bedacht: American Crime Story, waarin ze heftige misdaadzaken gedramatiseerd vertellen. Dit eerste seizoen draait dus volledig om de O.J.-zaak, waarvoor ze niet zomaar wat acteurs van de straat hebben geplukt. Zo is David Schwimmer te zien als advocaat Robert Kardashian, Selma Blair als zijn vrouw Kris Kardashian. John Travolta neemt de rol van Robert Shapiro, een andere advocaat, voor zijn rekening, terwijl Cuba Gooding Jr. de titelrol van O.J. Simpson op zich neemt. De eerste beelden zien er té goed uit, ik denk dat American Crime Story: The People vs. O.J. Simpson in één klap die hele hype van Making a Murderer wegvaagt. Een must-download dus, want een uitzenddatum in Nederland is er nog niet.

Plaats reactie

Sjieke Spam

Een vorstelijke behandeling krijgen als lezer? Dat kan! Schrijf je in en ontvang direct een mailtje als een nieuwe column het levenslicht heeft gezien...

Koninklijk Archief