The Fame Game.

T

Dat filmpje van die jongen die een hysterische speech gaf over Britney Spears: ruim tweehonderd miljoen views. Of de Miss South Carolina die volledig de mist in gaat tijdens een beauty pageant: ruim zestig miljoen views. Volslagen onbekende mensen die van de ene op de andere dag tegen wil en dank wereldberoemd zijn.

Het is namelijk een beetje zoals een aardbeving. Je plaatst iets online, de wereld bekijkt het massaal, heeft het dagen over je en dan is het alweer voorbij. Net zo snel als dat het begon. De meeste mensen pakken hun leven weer op, anderen gebruiken de bekendheid om door te pakken, maar er zijn ook gevallen bekend die er niet zo makkelijk vanaf kwamen. Die niet zo enorm goed konden omgaan met de bakken kritiek en de venijnige opmerkingen.

Het Amerikaanse magazine New York zocht een aantal van die gevallen op. Die Miss Teen Carol‎ina bijvoorbeeld. De arme meid verloor veel van haar vrienden, werd publiekelijk uitgelachen en er werd zelfs gedreigd om haar in brand te steken. Scenario’s waar een gemiddelde celeb dagelijks mee te maken krijgt, maar wat voor een internetberoemdheid echt wel even slikken kan zijn. Boeiend artikel en leuk om al die video’s waar even voorbij te zien komen. Ik was ze, en de bijbehorende gezichten, al heel lang weer vergeten.

Plaats reactie

Sjieke Spam

Een vorstelijke behandeling krijgen als lezer? Dat kan! Schrijf je in en ontvang direct een mailtje als een nieuwe column het levenslicht heeft gezien...

Koninklijk Archief