The Bitch is Back.

T
Het is mijn guilty pleasure. Al jaren. Sinds de start in 1990 mis ik geen enkele aflevering. Of nou ja, misschien heb ik tijdens mijn studententijd ergens een paar uitzendingen gemist, ik ben in goede en slechte tijden trouw gebleven aan GTST. En als fan van de grote Amerikaanse soaps zijn de comebacks van oudgedienden altijd mijn ultieme cliffhangers.

Linda Dekker, Robert Alberts, Marcus Sanders en deze week nog Jef Alberts, het is het laatste jaar een komen en gaan van bekende gezichten uit het verleden. Maar zelfs bij de feestelijke viering van het 25-jarig jubileum was er één gezicht dat miste: Inge Ipenburg. Als de iconische oerbitch Martine Hafkamp zit zij wel echt in het GTST-DNA vervlochten. Maar ja, de actrice wilde niet. Ze zou never nooit meer de rol op zich nemen. Dat zei ze sinds haar laatste vertrek in 2005 zo’n beetje elk jaar. In 2006 wilde ze niet terug in GTST, in 2007 niet, in 2008 ook nog niet, in 2009 wilde ze niet, in 2010 wilde ze niet en ook in 2011, 2012, 2013, 2014 en 2015 wilde ze absoluut niet terug in GTST. Zelfs afgelopen maanden riep Inge Ipenburg nog dat het hoofdstuk Goede Tijden, Slechte Tijden toch wel echt afgesloten was. Maar nee hoor, tadaa, als een surprise uit de hoge hoed werd Martine Hafkamp vandaag gepresenteerd door RTL.

Zelf zegt Inge dat dit nu echt het moment is en dat als ze het imago van Martine Hafkamp niet van zich af kan schudden, dat ze het maar beter kan omarmen. En beter dan dat laatste kan ze het niet omschrijven. Sommige rollen zijn nou eenmaal te bijzonder om nooit meer naar terug te gaan. Dat geldt overigens ook voor andere werkplekken. Soms lijkt een deurtje voor altijd gesloten, om een paar maanden of jaren later weer open te staan. Inge Ipenburg is bijna zestig, laat die vrouw ook gewoon genieten van een vaste baan, een steady salaris en daarnaast een leven als parttime schrijfster, ik zou er meteen voor tekenen.

Bij GTST zijn ze, net als ik, vast in jubelstemming. Met Martine Hafkamp hebben ze het goud in handen waarmee ze de jonge kijkers kennis kunnen maken met een échte soapbitch en hebben ze voor de ouder wordende vellende weer hun meest iconische karakter ooit in huis. Inge moet nog aan de opnames beginnen en is vanaf 2 maart 2017 pas op televisie in Goede Tijden te zien. Nog eventjes die frisse wintermaanden door om daarna met koude rillingen van spanning en genot uit te kijken naar Hafkamp twee punt nul. Good times!

Plaats reactie

Sjieke Spam

Een vorstelijke behandeling krijgen als lezer? Dat kan! Schrijf je in en ontvang direct een mailtje als een nieuwe column het levenslicht heeft gezien...

Koninklijk Archief