Test-osteron.

T

Slechte eigenschappen. Ik heb er nogal wat en ben er dan ook gek op om iets of iemand anders daar de schuld van te geven. En het liefst natuurlijk ook nog eens wetenschappelijk onderlegd. Ik ben geen prater, ik ben vaak moe, mijn lontje is nogal kort en heb soms extreme woede-uitbarstingen. Dat zou allemaal kúnnen komen door een verhoogd level van testosteron in mijn lichaam. ‎Recentelijk onderzoek toont namelijk aan dat mannen met veel testosteron niet graag praten, al helemaal niet na de seks. ‎En dat is nog maar het begin, want uit eerdere steekproeven bleek al dat mannen ongelukkiger zijn dan vrouwen, verbaal veel minder sterk zijn dan de dames en veel vaker financiële risico’s nemen. Zeer herkenbaar. En allemaal door dat testosteron dus.

Nou niet echt, helaas voor mij is ook dit onderzoek een tikkeltje kort door de bocht. Want als ik alleen al naar mezelf kijk, kan ik niet voorstellen dat de eerder beschreven slechte eigenschappen door een overschot aan testosteron zijn. Want ik heb nauwelijks mannelijke interesses, lees alle meisjesdingen en ben ook niet de meest stoere man die je ooit hebt gezien. En dat klopt ook, er is kritiek op het onderzoek, omdat extremiteiten in je persoonlijkheid alleen aan testosteron toe te schrijven zijn bij heel hoge waarden, dat is bij mij niet echt het geval lijkt me zo.

Dus, ik ben gewoon. Plain. Qua niveau testosteron dan. Ik heb zelfs misschien wel een lager gehalte dan de gemiddelde man. En moet ik mezelf maar recht in de ogen kijken en mijn levensstijl verbeteren. Door hard te werken en me niet te verschuilen achter één of andere vage theorie. Ja, of heel veel bier gaan drinken en voetbal kijken, terwijl ik ondertussen naar een nieuw onderzoekje speur om me een beter gevoel te geven. Ik ga toch voor optie 1. Dat zegt waarschijnlijk de vrouwelijke kant van mij.

Plaats reactie

Sjieke Spam

Een vorstelijke behandeling krijgen als lezer? Dat kan! Schrijf je in en ontvang direct een mailtje als een nieuwe column het levenslicht heeft gezien...

Koninklijk Archief