Standje Saai.

S

Duizenden, nee misschien wel miljoenen fans wereldwijd slaakten afgelopen week een gil van opluchting: niemand minder dan Britney Spears kwam met een nieuwe single op de proppen. Voor een zangeres niet een heel vreemde move zou je denken, maar voor La Spears is het toch al een behoorlijke tijd geleden dat ze met haar muziek de hitlijsten of de radiostations domineerde. Tuurlijk, dankzij haar iconische status als social media babe, uitverkochte shows in Las Vegas en haar bijbaantje als professioneel parfummaakster is ze niet volledig van de radar verdwenen, maar de taak om de Britney Brand op muziekgebied weer op de kaart te zetten is een heftige.

Het begin is er, want comebacksingle Make Me schopte het in enkele uren na de release tot de nummer één-positie in zo’n vijftig landen. In Nederland duurde het eventjes, maar ook hier wist Britney zich afgelopen weekend uiteindelijk tot boven aan de charts te zingen. De eerste reviews liegen er ook niet om: het zou om haar beste werk in jááááren gaan. Meesterlijk zelfs, Britney Spears is helemaal terug.

Ik ga als megafan for life niets dan liever mee in deze uitzinnige vreugdedans voor mijn heldin Britney. Er is alleen één klein probleempje: ik voel het niet. De Britney Spears van nu is niet meer de Britney Spears zoals het in 1998 ooit begon. Dat hoeft ook helemaal niet, een mens verandert non-stop, ook als je de koningin van de bubblegumpop bent, maar een beetje enthousiasme of originaliteit mogen we als fans wel verwachten. Make Me is mwah. Ik kan er werkelijk geen enkele vezel in ontdekken die enigszins iets met Classic Britney te maken heeft. Gek is dat overigens niet, het interesseert haar waarschijnlijk geen lor. Ze boert tussen twee blikjes cola en een hamburger een nummertje in en klaar is de diva. Een snelle computer en een hippe producer doen de rest. Haar stem is beter dan in lange tijd, haar dansmoves ook, zelfs haar uiterlijk vertoon zit weer enigszins in de lift. Maar haar gezicht heeft de afgelopen jaren nog maar één uitdrukking af kunnen leveren: standje saai en verveeld. En ik ben bang dat we het -helaas- voorlopig met die Britney Spears moeten doen.

Plaats reactie

Sjieke Spam

Een vorstelijke behandeling krijgen als lezer? Dat kan! Schrijf je in en ontvang direct een mailtje als een nieuwe column het levenslicht heeft gezien...

Koninklijk Archief