Standing Out.

S

Als je dacht dat we het met Nederland slecht doen op het Songfestival, in Ierland kunnen ze er ook wat van. Of eigenlijk niet, want het land wist zich in 2008, 2009, 2014 en 2015 niet te kwalificeren voor de finale van het liedjesfestijn. Omroep RTÉ gooit daarom het roer helemaal om en doet niet meer een preselecties, ze komen gewoon direct met een kandidaat op de proppen. En wat voor eentje.

Want niemand minder dan Nicky Byrne is voor ‘t Eurovision 2016 uit de mottenballen getrokken. Bij die naam gaat waarschijnlijk niet meteen een belletje rinkelen, maar als je zijn foto ziet zie je het meteen: hij was één van de snoepjes uit boyband Westlife, waarmee hij toch zo’n 45 miljoen platen heeft verkocht. Maar goed, Westlife is al sinds 2012 ter ziele en sindsdien heeft de beste man niet echt veel gezongen, niet dat ie dat tijdens zijn Westlife-tijd ook al deed, maar dat terzijde. Hij is nu vooral bekend van radioprogramma’s en af en toe presenteert ie ook iets voor televisie. Maar nu gaat ie dus officieel solo en meteen voor een miljoenenpubliek in Europa.

Het nummer waarmee de blonde schone naar Zweden gaat heet Sunlight. Lekker vrolijk, geproduceerd door de mensen achter grote hits van Britney Spears, One Direction en Nicki Minaj. De eerste reacties zijn wisselend, maar ik houd er stiekem wel van. Een beetje clichématig is het wel, maar ja, dat doet er op het Songfestival nog steeds niet echt toe. Met een nog behoorlijk honkvaste fan base is een finaleplekje dit jaar gegarandeerd. En dat is toch al beter dan de afgelopen twee jaar.

Plaats reactie

Sjieke Spam

Een vorstelijke behandeling krijgen als lezer? Dat kan! Schrijf je in en ontvang direct een mailtje als een nieuwe column het levenslicht heeft gezien...

Koninklijk Archief