Room For More.

R

Zeven jaar lang zat ze opgesloten in een klein schuurtje. Met één klein dakraampje. Van die zeven jaar leefde ze vijf jaar met haar zoon Jack, het resultaat van haar verkrachter annex ontvoerder. De pijn, de wanhoop, het surrealisme van dag in dag uit bestaan in zo’n kleine ruimte, het komt in de film Room keihard binnen. De rillingen lopen zo’n beetje continu over je lijf. En het ergste is dan dat als je uiteindelijk vrij bent, je toch voor altijd gevangen bent. Want niemand begrijpt je, of kan je eigenlijk ook begrijpen. En na zeven jaar ineens weer tot leven gewekt zijn is mentaal ook best een uitdaging. Een naar-de-keel-grijp-film dus.

In Nederland gaat Room pas in maart 2016 draaien, maar aangezien Brie Larson de Academy Award voor beste actrice moet krijgen, is er een screener in omloop. Ik raad je aan (heel slecht dit) om die zo snel mogelijk te pakken te krijgen, want deze briljante film moet zo snel mogelijk door iedereen gezien worden. Dan maken we ons vast minder druk om de dagelijkse problematiek.

Room heeft dit jaar al meerdere prijzen binnengeharkt, maar nog lang niet genoeg. Daar past en móet minstens nog een Oscar bij, liefst meer.

Plaats reactie

Sjieke Spam

Een vorstelijke behandeling krijgen als lezer? Dat kan! Schrijf je in en ontvang direct een mailtje als een nieuwe column het levenslicht heeft gezien...

Koninklijk Archief