River Deep, Mountain Highlight.

R

De laatste keer dat de grote Tina Turner zich in ‘t openbaar liet zien was in 2009. In Nederland dan hè? Het is niet dat ze in haar Zwitserse cottage een soort kluizenaarsbestaan leidt. Zeven jaar geleden dus alweer. Met een spetterende show zette ze op haar zeventigste toen het hele Gelredome volledig op z’n kop. Tina heeft de weg terug naar Nederland gevonden om ons aller Joop van den Ende een Musical Award voor zijn oeuvre te overhandigen. Maar de Tina van nu is niet meer de Tina zoals we gewend zijn.

Want behalve dat het hele toneelstukje voor mij een tikkeltje gênant aanvoelde, door de fotografen en de rommelige manier van presenteren, was de 76-jarige rockchick er volgens mij maar half bij. Tuurlijk, ze zag er beeldschoon uit. No arguments there. Maar vanaf de opkomst tot het fotomoment aan toe stond onze Tina er maar een beetje wazig bij te koekeloeren. Logisch misschien, de tachtig komt inmiddels in zicht. En daarnaast kwam ze waarschijnlijk net het vliegtuig uitgerold en was ze allang blij dat alles op een gegeven moment achter de rug was.

En stiekem was het gewoon ‘t hoogtepunt van de avond. Nee weet je, het is nu al hét tv-moment van dit zeven dagen tellende jaar. Want ik vond het fijn om haar weer te zien, die Tina. Een pure vakvrouw en dat is toch een uitstervend ras in de entertainmentindustrie. En nu hop weer de sportschool in voor de volgende farewell tour, want ik ben er nog helemaal niet klaar voor dat dit optreden haar allerlaatste was.

Plaats reactie

Sjieke Spam

Een vorstelijke behandeling krijgen als lezer? Dat kan! Schrijf je in en ontvang direct een mailtje als een nieuwe column het levenslicht heeft gezien...

Koninklijk Archief