Rita Repulsa.

R

Of het nou Shredder uit de Teenage Mutant Ninja Turtles is of Ursula de Zeeheks uit De Kleine Zeemeermin, ik houd van ze. De slechterikken dus. Vanwege hun duistere achtergrond en het feit dat ze, want het blijven sprookjes, uiteindelijk toch altijd het onderspit zullen delven. Toen ik vroeger dan ook turtletje (excuses voor deze vage spelling) speelde, was hij altijd de rode Ninja Turtle en ik dus Shredder, met van die vage punten van karton op me geplakt. Heerlijk vond ik dat. Bij alle wederopstandingen van die oude films en series hoop ik dan altijd dat ze de slechterikken in stand hebben gehouden, helaas valt dat vaak een tikkeltje tegen.

Zo kwam deze week de eerste publicity still van Rita Repulsa naar buiten, de duisterige heks uit Power Rangers, die na jaren opgesloten te hebben gezeten in een grot, het plan heeft om de wereld te veroveren. Vroeger was dat een ietwat mollige Aziaat met een bruine soepjurk aan en vage puntoortjes. Heerlijk, ik hield echt van die vrouw. Maar goed, het is nu Elizabeth Banks geworden die getransformeerd is tot een clichématig allergaartje. Van de oude Rita is vrij weinig meer over, gelukkig voor de makers was dat ook de bedoeling. Het is  ‘een hernieuwde personalisering om het karakter beter bij de geschiedenis van de nieuwe Rangers te laten passen’… Ofzo, ik heb het vrij vertaald.

Fans waren de afgelopen dagen niet echt te spreken over de nieuwe look en ik eerlijk gezegd ook niet. Er verandert al zo gigantisch veel in de reboots, laat sommige karakters dan gewoon in stand. Of áls je dan iets nieuws wilt, verzin daar dan ook gewoon nieuwe karakters bij. Anyway, het is wat het is en we zullen tot volgend jaar moeten wachten, dan kunnen we in de bios aanschouwen wat ze er daadwerkelijk van gebakken hebben. En tot die tijd heb ik aan de binnenkant van mijn ogen altijd de oude Rita nog.

rita_oud

Plaats reactie

Sjieke Spam

Een vorstelijke behandeling krijgen als lezer? Dat kan! Schrijf je in en ontvang direct een mailtje als een nieuwe column het levenslicht heeft gezien...

Koninklijk Archief