Retourtje Meerdijk.

R

Elke dag struin ik ze af. Je zou kunnen zeggen dat het mijn guilty pleasure is. De sites Soap Central en Soap Opera Network staan bovenaan mijn bookmarks. Want ook al kijk ik -sinds het pijnlijke einde van As the World Turns– geen enkele Amerikaanse soap meer, ik ben toch bang iets te missen. Of het nou om zo’n verbouwde actrice gaat die terugkeert in een vage soap of om een cliffhanger die te bizar voor woorden is, ik móet dat dus weten. En als er dan een grote gebeurtenis in Goede Tijden, Slechte Tijden-land aan zit te komen kan je mij wel helemaal opvegen.

Het leukste zijn natuurlijk de karakters uit de oude doos die terugkeren. Sinds de comeback van Babette van Veen als Linda Dekker, vlak voor de zomervakantie, kijk ik eerst alle scènes met haar en dan pas de rest van de aflevering. En komende week is het de beurt aan nóg zo’n oude bekende: Wilbert Gieske, oftewel Robert Alberts. Best een opvallende move, aangezien de acteur in kwestie werkelijk met klapperende deuren is vertrokken acht jaar geleden. Maar ja, tijdens het 25-jarige jubileum van GTST zijn zelfs de grootste vetes blijkbaar verleden tijd.

Ik heb de eerste drie afleveringen met Robert erin alvast vooruitgekeken via RTL XL en eigenlijk schreeuwen die maar één ding: het einde van Jef Alberts is nabij. Want waarom zou zijn soapbroer na al die jaren uit de mottenballen getrokken worden? Juist: om die lieve Jef een waardig afscheid te geven door hem met zijn grote broer, zijn steun en toeverlaat te laten vertrekken uit Meerdijk. Dat zal nog wel eventjes duren, want Jef zit na 24 jaar in de soap zo’n beetje vastgeroest in De Koning. Maar denk dat over een maand of drie de laatste scènes met Robert en Jef de beeldbuis wel opknallen. Persoonlijk vind ik het jammer dat de beste man gaat, al is het voor acteur Bartho Braat een bevrijding. Of misschien ook wel niet, want denk dat ie tot de dag dat hij sterft met Jef aangesproken zal worden bij de Albert Heijn. Jef, van AA&F.

Plaats reactie

Sjieke Spam

Een vorstelijke behandeling krijgen als lezer? Dat kan! Schrijf je in en ontvang direct een mailtje als een nieuwe column het levenslicht heeft gezien...

Koninklijk Archief