Purple Rain.

P

Vanaf de eerste berichten die je leest weet je eigenlijk al dat het waar is. Zo ook deze keer. Op 21 april 2016. Als er alleen nog maar ‘een niet-geïdentificeerde man van middelbare leeftijd’ is die gevonden is in het huis annex studiocomplex van muzieklegende Prince. En het eerste wat ik toen dacht was: ‘jeetje, daar gaat weer een grote’… Het tweede was: ‘welke hits kende ik eigenlijk van de beste man?’ Want nieuwswaardig gezien is het natuurlijk een onwijs groot verlies, maar persoonlijk ben ik pas echt geraakt als Britney Spears het loodje legt. Of Cher.

Hoe dan ook, toen het uiteindelijk inderdaad om Prince zelf bleek te gaan ging het de hele avond nergens anders over. Was hij ziek, had ie misschien wel AIDS? Of toch drugsverslaafd? Binnen no-time stonden er duizenden mensen op straat te dansen en werd zijn huis in Minneapolis plotseling een bedevaartsoord.  In Nederland verzorgde RTL Nieuws via RTL Z extra uitzendingen wegens het overlijden van het icoon, ook dat geeft wellicht wel aan hoe groot hij was. Ondertussen was ik vooral bezig om uit te zoeken wanneer hij voor het laatst gesignaleerd was en hoe hij er dan precies uitzag op dat moment, het typische gevalletje van ramptoerisme dus.

Ergens vind ik het heus wel erg hoor, een hele generatie van muziektoppers lijkt in een rap tempo verloren te gaan. Maar ergens denk ik dan ook, verdomme, had dan ook geen drugs gebruikt. Maar goed, ik blijf een emotioneel type en in een melancholische bui zet ik tóch Purple Rain maar weer eens op. En laat ik, als er een regenboog boven het huis van Prince verschijnt, toch een klein traantje. Damn you.

Plaats reactie

Sjieke Spam

Een vorstelijke behandeling krijgen als lezer? Dat kan! Schrijf je in en ontvang direct een mailtje als een nieuwe column het levenslicht heeft gezien...

Koninklijk Archief