Promised Land.

P

Als ouder heb je het in Nederland niet altijd makkelijk. Het is rennen, vliegen en weer opstaan. Hoe relaxed zou ‘t dan zijn als je baas met je meedenkt? Bij Facebook bijvoorbeeld, vier maanden betaald ouderschapsverlof na de geboorte van je kindje. De normaalste zaak van de wereld. Bij Spotify zelfs zes maanden. Maar ook de grote entertainmentbedrijven in Amerika kunnen er wat van.

Om het talent naar zich toe te halen en vervolgens bij zich te houden trekken Disney, FOX, Sony, Paramount en Universal werkelijk alles uit de kast. Kinderen tot en met vijf jaar krijgen bijvoorbeeld gratis opvang op het terrein van de filmstudio’s. Wat een heerlijk idee lijkt me dat, je kind de hele dag in de buurt en tijdens de lunchpauze breng je ‘m gewoon een bezoekje in plaats van dat je de zoveelste slechte snack naar binnen schuift in de kantine.

Maar daar stopt het niet. Filmmaatschappij Warner Bros. verwelkomt kinderen van hun werknemers in hun eigen family en claimt dat mensen met kinderen zorgzamer omgaan met hun werk, er is immers een heel gezin te onderhouden. En dus proberen ze dat voor de ouders zo makkelijk mogelijk te maken. Je zou er bijna koude rillingen van krijgen zo mooi. Wat ze in Amerika overigens ook heel goed doen is de balans tussen mannen en vrouwen. Dus gelijkheid in verlof en niet zoals bij ons, waar eigenlijk alle zorg op de vrouw neerkomt.

Zo prachtig is dat ‘t voorgespiegeld is zal het heus niet zijn, commercie blijft natuurlijk commercie. Maar met ook het tropische klimaat in ‎mijn achterhoofd lijkt me een overstap naar Hollywood ineens niet zo’n heel slecht idee.

Plaats reactie

Sjieke Spam

Een vorstelijke behandeling krijgen als lezer? Dat kan! Schrijf je in en ontvang direct een mailtje als een nieuwe column het levenslicht heeft gezien...

Koninklijk Archief