Girl Power-Puff.

G

Het was toch wel de gouden eeuw van de tekenfilmseries, voor onze generatie dan. Dexter’s Laboratory, Ed Edd ‘n’ Eddy en The Powerpuff Girls domineerden toen de tv-schermen en zette Cartoon Network wereldwijd op de kaart. Maar in de jaren die volgden ging het onschuldige en blije er toch een beetje van af en zijn het nu toch vooral die clichématige cartoons met gewelddadige superhelden die de klok slaan. En, niet onbelangrijk, het zijn weer voornamelijk mannen die de helden uithangen. In de huidige tijd van de krachtige, zelfstandige en moderne vrouw toch een achterhaald concept.

De wederopstanding van The Powerpuff Girls komt dan ook geen dag te vroeg. Dat weten de makers ook, dus hebben ze de drie meisjes ook mee laten groeien. Ze zitten niet meer op de crèche, maar gaan inmiddels naar de basisschool. Blossom, Buttercup en Bubbles strijden net als vanouds nog wel steeds tegen de slechteriken, maar ze krijgen ook meer alledaagse meisjesproblemen voorgeschoteld, toch fijn voor de belevingswereld van een gemiddelde kijker. Het team achter de schermen van The Powerpuff Girls bestaat voor zestig procent uit vrouwen, dus met de reflectie op het daadwerkelijke dagelijks leven zit het wel goed.

Ik vind het een prima zet. Nostalgie scoort en in een wereld van doffe ellende in het echte leven, horen tekenfilmseries waarin we elkaar de oorlog verklaren niet thuis als je het mij vraagt. En zeg nou zelf, in ieder van ons, meisje of jongen, schuilt wel iets van een schattig doch doortastende superheld. Maar hoe dat er dan precies uit zou zien kan je zelf ervaren op deze plek, daar kan je namelijk een allereigenste Powerpuff Girl van jezelf creëren. Die van mij lijkt, dat zeg ik eerlijk, echt sprekend:

animated

Plaats reactie

Sjieke Spam

Een vorstelijke behandeling krijgen als lezer? Dat kan! Schrijf je in en ontvang direct een mailtje als een nieuwe column het levenslicht heeft gezien...

Koninklijk Archief