Plastic Fantastic.

P

Bij de naam Reid Ewing gaat niet direct een belletje klinken. Als ik zeg dat ie Dylan speelt sinds het allereerste seizoen van Modern Family, volgt er misschien iets van herkenbaarheid. Anyway, een Amerikaanse acteur dus. Zoals er veel zijn. Maar deze heeft nu voor het eerst zijn ervaringen gedeeld over zijn vreselijk verstoorde zelfbeeld en de mislukte plastische chirurgie die daar op volgde.

In zijn jeugd vond hij zichzelf al niet om aan te zien, maar toen hij naar Los Angeles verhuisde ging het helemaal mis. Hij had geen vrienden, was vaak alleen en maakte alleen maar foto’s van zichzelf. Hij vond zichzelf lelijk. En dat niemand het verdiende om zo monsterlijk te zijn. Op zijn negentiende (!) maakte hij een afspraak met een plastisch chirurg om op Brad Pitt te gaan lijken. Reid was er volledig van overtuigd dat hij daar na één operatie op zou lijken. De zogenaamde arts vond, aangezien Reid acteur was, dat ie wel wat gesleutel kon gebruiken en ging akkoord. Geen echt gesprek, geen medische achtergrond checken, niets. Het feit dat Reid onzeker was en zelfs aan depressiviteit leed waren geen bezwaren. Zijn hele verhaal is hier te lezen (beware, het is een lap tekst), maar conclusie: de operatie mislukte, hij voelde zich nog slechter dan daarvoor en wilde dat ie gewoon tevreden was geweest. Andere artsen hebben ‘m weer proberen te herstellen, daarna brak hij door in Hollywood. Maar nog steeds is hij uiterst kritisch op zijn uiterlijk.

Bijzonder dat een man zo’n verhaal deelt. Zeker iemand die nog steeds aan het begin van zijn carrière staat en in een sitcom speelt waar miljoenen mensen over de hele wereld naar kijken. Maar juist daarom ook zo krachtig. Verhalen van meisjes horen we al genoeg. Fijn te lezen dat mannen soms net zo oppervlakkig en onzeker zijn. En dat sommige plastisch chirurgen net zo beroerd met ze omgaan voor snel geld verdienen. Laten we allemaal blij zijn met het jasje wat we aanhebben, het proberen te veranderen geeft écht vaak alleen maar meer gedoe.

Plaats reactie