Penisnijd.

P

Het land stond afgelopen week eventjes stil toen Loretta, Quinty en Pernille wereldkundig maakten dat ze een heuse ‘kutweek’ gingen organiseren in hun doorgaans brave Koffietijd. Of eigenlijk gaan ze Down Under zoals ze het zelf zeggen: een hele week lang onderwerpen over de vagina. Omdat het nog zo’n taboe is. En omdat mannen veel makkelijk over hun piemel praten dan vrouwen over hun doos. Prima dat ze het doen bij Koffietijd, het ís namelijk ook nog steeds een taboe bij veel vrouwen, maar praten over penissen bij mannen ook hoor. Zoals besnijdenissen. Niet direct een onderwerp wat je in de gemiddelde kantine na een voetbalwedstrijd bespreekt, maar waarom eigenlijk niet? Wereldwijd zijn er zo’n 700 miljoen mannen besneden, dat komt neer op zo’n dertig procent. In Nederland zitten we ver onder dat gemiddelde en komen we nog niet eens aan de tien procent, wellicht rust er daarom nog een klein beetje schaamte op. Zou kunnen.

Maar stiekem is het best fijn om besneden te zijn. Tuurlijk, je zult nooit weten hoe het is om een voorhuid te hebben, maar het schijnt een stuk beter voor je gezondheid te zijn. SOA’s blijven namelijk veel minder snel hangen op een besneden penis en je hebt nog minder kans op bepaalde soorten kanker ook! Score! Toch zien veel mannen het als een gebrek aan hun manhood als ze dat stukje huid voorop hun piemeltje missen, ondanks dat uit onderzoek blijkt dat veel vrouwen juist liever een ‘bewerkte’ penis voor hun kiezen krijgen. Daaruit blijkt overigens ook dat mannen liever wél hun voorhuid hebben, wat uiteindelijk wel logisch is: vrouwen kunnen best zonder dat stinkende extra stukje vel, terwijl mannen denken dat ze een hele seksuele sensatie missen zonder voorhuid. Als je het mij vraagt is dat sowieso een mythe die best wel meevalt, of tegenvalt, het is maar hoe je het bekijkt. En tadaa, ook daar is weer een onderzoekje aan gewijd hoor: volgens deze cijfers is er geen verschil tussen en piemel met en zonder kolletje (ik vergelijk het even met een trui).

Concluderend kunnen we stellen dat het eigenlijk maar bar weinig uitmaakt of je besneden bent of niet. Hoewel, voor het oog lijkt een onbesneden piemel wel ietsje groter natuurlijk, dat voordeel heb je. Maar we kunnen vooral leren om er wat opener over te praten, ik weet van tenminste één van mijn vrienden dat ie zijn voorhuid niet meer heeft, omdat het toevallig ter sprake kwam. En waarom zouden we het er niet over hebben? Zeer boeiende materie als je het mij vraagt. Zeker omdat er nog belachelijke artikelen zoals deze voorhuidvervangers op de markt zijn. Laten we een voorbeeld nemen aan de dames van Koffietijd en een open dialoog starten over de besneden danwel onbesneden penis. Ik kan niet wachten.

Plaats reactie

Sjieke Spam

Een vorstelijke behandeling krijgen als lezer? Dat kan! Schrijf je in en ontvang direct een mailtje als een nieuwe column het levenslicht heeft gezien...

Koninklijk Archief