Peanuts.

P

Stokoude tekenfilms die opnieuw worden uitgebracht met computeranimatie. Ik moet daar toch altijd best een beetje aan wennen. Calimero, Maya de Bij en Wicky de Viking. Stiekem zie ik liever de korrelige originals uit de jaren zeventig en tachtig. Snoopy en zijn vrienden zijn nóg ouder: de stripjes van het blije hondje werden in 1950 voor het eerst in Amerikaanse kranten afgedrukt. Maar bizar genoeg zijn het wel de types die 65 (!) jaar later geheel opgefrist op het witte doek verschijnen in The Peanuts Movie.  Uiteraard in 3D.

En dat is eigenlijk best goed gelukt. De originele karakters van Charles M. Schulz, die in 2000 overleed, zijn eigenlijk zoals ze altijd waren. Dus simpel en plat. En dat is best uniek voor zo’n digitale metamorfose waar het vaak een sport lijkt te zijn om bekende karakters zo achterlijk mogelijk te maken. En er staat gewoon weer een hele nieuwe generatie op die kennis kan maken met Snoopy, Charlie Brown de rest van het stelletje ongeregeld.

In Amerika draait The Peanuts Movie vanaf 6 november in de bioscoop, wij moeten nog een maandje langer: 2 december 2015 is de dag. Ik plak vast een Snoopy-stickertje in mijn agenda op die dag.

Plaats reactie

Sjieke Spam

Een vorstelijke behandeling krijgen als lezer? Dat kan! Schrijf je in en ontvang direct een mailtje als een nieuwe column het levenslicht heeft gezien...

Koninklijk Archief