Over de Top.

O

Het begon in 2005 als een grapje. Gerard Joling en Gordon deden een jaar daarvoor mee aan een reeks concerten van René Froger en de drie besloten de Toppers te beginnen. Niet wetende dat een mega succesvol concept geboren zou zijn. Want inmiddels zo’n vijftig shows en twaalf jaar verder is de formatie levendiger dan ooit. En dat zou je een paar jaar geleden niet zeggen, toen eigenlijk alleen het moddergooien van de artiesten onderling nog voor headlines zorgde. Maar die tijd is voorbij en de mannen maken zich, sinds acht jaar alweer met Jeroen van der Boom aan hun zijde, met de shows in het disco-thema op voor hun twaalf en een half jarig jubileum in december.

Ik zal het maar meteen bekennen: de eerste zes edities heb ik jaar na jaar bezocht. Oké, wel met gratis tickets via Talpa en RTL, maar toch, ik vond het elk jaar weer een feestje. Daarna dacht ik wel een beetje volwassen te zijn geworden en hoefde het van mij niet meer zo nodig, tsja, een mens kan zich soms vergissen hè?

Want voor deze twaalfde editie heb ik me weer eens op vrijdagavond buiten de deur laten zien. Met gouden schoentjes en een even gouden hoedje heb ik me, samen met de collega’s van RTL Boulevard, vier uur laten gaan in de Amsterdam ArenA. Schaamteloos en alsof mijn leven er zo’n beetje van afhing kon ik het niet laten om met de ene hit nog harder mee te blèren dan de andere. Hoogtepunt van de avond waren wat mij betreft niet de Toppers zelf, maar kwam toch echt van de gastartiesten zoals Glennis Grace, Rick Astley, de Dolly Dots en de absolute highlight: 2 Brothers on the 4th Floor. Wat mij betreft is mijn persoonlijke wederopstanding van de Toppers een feit en ga ik absoluut weer voor een nieuwe six-year streak.

toppers_02

Plaats reactie

Sjieke Spam

Een vorstelijke behandeling krijgen als lezer? Dat kan! Schrijf je in en ontvang direct een mailtje als een nieuwe column het levenslicht heeft gezien...

Koninklijk Archief