Out of the Box.

O

Praten over seks gaat een stuk makkelijker als je de daad bij het woord voegt en dat is precies de gedachtegang achter het Engelse programma Sex Box, waarin koppels de liefde bedrijven in een afgesloten ruimte in de studio, met tips van Belgian’s finest: Goedele Liekens. Het programma was in 2013 al eens op de Britse beeldbuis te zien, maar stierf toen een snelle en vrij jammerlijke dood. Maar Goedele geeft het dankzij haar ontwapende kunde weer nieuw elan. En dat is dan wel weer écht supertof.

Terwijl de temperatuur en de sex skills van de kandidaten in de studio oplopen, zien veel Britse tv-kijkers het hele spektakel als een koude douche. Social media ontploft namelijk van de negatieve en weerzinwekkende reacties. Het grootste probleem lijkt de verloedering van de Britse moraal te zijn. En ook de lokale pers maakt gehakt van de ordinaire tv-show, al komt onze Goedele er nog redelijk goed van af, haar harde aanpak zou de halfstijve Engelsmannen volgens kenners best eens op kunnen fluffen.

Ik vind het persoonlijk heerlijke televisie en ben best een beetje trots op de internationale faam van Goedele. Dat een kundige seksuologe uit België moet komen geeft aan dat de Engelsen op seksgebied nog echt niet zo vooruitstrevend zijn als wij. Hoop dat er een Nederlandse versie van Sex Box komt, op RTL 5 bijvoorbeeld , om te smullen.

Plaats reactie

Sjieke Spam

Een vorstelijke behandeling krijgen als lezer? Dat kan! Schrijf je in en ontvang direct een mailtje als een nieuwe column het levenslicht heeft gezien...

Koninklijk Archief