Orange is the New Boring.

O

Het was  één van de series die Netflix bij het grote publiek op de kaart zette: Orange is the New Black. Inmiddels overladen met prijzen en dan kan het zijn dat je als makers een beetje achterover gaat leunen en begint te denken dat het allemaal vanzelf wel komt. Dat is dus in heel veel situaties níet het geval en in die valkuil is Orange is the New Black dit derde seizoen ook terechtgekomen. Een aantal belangrijke gezichten verdwijnen aan het begin van de reeks al meteen uit beeld, verhalen worden teveel uitgediept en de actie is extreem ver te zoeken. Eigenlijk is de serie verworden tot een simpele soapserie over lesbiennes.

En is dat nou heel erg…? Ja en nee. Het verdwijnen van bekende gezichten is voor de kijker nooit leuk, het zijn namelijk nogal simpele kuddedieren die niet van verandering houden, dus die acteurs moeten ze zien vast te houden. Dat de verhalen wat langdradiger worden is ook niet meteen heel erg, het is voor sommige diehard-fans namelijk best leuk om hun geliefde karakters wat uitgediept te zien worden. Maar voor het inmiddels al aangekondigde vierde seizoen heb ik één gratis tip: wat meer actie in de tent! Want niemand heeft zin in een serie over een vrouwengevangenis als daar niet af en toe een druppel bloed vloeit. Of liever nog: hele emmers. Alvast bedankt makers!

Plaats reactie

Sjieke Spam

Een vorstelijke behandeling krijgen als lezer? Dat kan! Schrijf je in en ontvang direct een mailtje als een nieuwe column het levenslicht heeft gezien...

Koninklijk Archief