One in a Million.

O

Vijftien jaar hetzelfde werk doen. Met een lach. Er zijn denk ik maar weinig mensen die dat kunnen. Maar Linda is er eentje van. Okee, ze doet er maar zo’n tien per jaar. En heeft veel vakantie. Heel erg veel vakantie. Maar ze runt er daarnaast ook een blad bij. En een online tv-zender. En een tv-serie, Familie Kruys. En dan ook nog eens andere programma’s presenteren. En bedenken. Nou ja, het punt is duidelijk: Linda de Mol is druk. En fantastisch.

Ik vind het namelijk knap dat iemand al zoveel heeft bereikt, zowel privé als in haar carrière. En dan vervolgens maar door blijft gaan met evenveel enthousiasme. Want Linda heeft ook heus soms haar dag niet. Of is ongesteld. En stiekem dan denkt dat iedereen gewoon de tering kan krijgen en onder de wol zou willen kruipen. Maar ze doet het nooit, Linda is er naar mijn idee gewoon altijd. En is ook nog eens altijd stralend leuk. En in het geval van Miljoenenjacht is ze dat al vijftien jaar lang. Het is dat ze al een lintje heeft, anders had ze die hierbij moeten krijgen.

Toen ik ooit bij Talpa werkte, de zender van haar broerlief John de Mol, maakte ik een aantal programma’s met Linda. Ik deed de website, dus ik had niet zo heel veel met haar te maken. Behalve een sporadisch filmpje opnemen eigenlijk niks. Dat ik haar dan ook echt kende, nee. Maar toen het station in 2007 helaas stopte te bestaan en ik met mijn nieuwe collega’s van RTL zat te eten voor een ander project, kwam Linda de Mol binnenlopen in datzelfde restaurant. Ze kwam naar me toe om me te bedanken voor de Talpa-tijd. En zei dat ze blij voor me was dat ik al zo snel een nieuwe job te pakken had. Met open mond zaten m’n tafelgenoten te kijken, inclusief mezelf. Maar dat is Linda de Mol. Een vriendin van ons allemaal. Of die we allemaal zouden willen hebben. Congrats met alles Linda, je bent de beste. Hopelijk nog zeker vijftien jaar. Of wat zeg ik, vijftig!

Plaats reactie

Sjieke Spam

Een vorstelijke behandeling krijgen als lezer? Dat kan! Schrijf je in en ontvang direct een mailtje als een nieuwe column het levenslicht heeft gezien...

Koninklijk Archief