Oerend Hard.

O

Een paar honderd meter hier vandaan speelt Normaal momenteel hun allerlaatste concert. In het Arnhemse GelreDome neemt de band in aanwezigheid van 30.000 fans afscheid van een veertigjarige carrière. Veertig jaar. Bizar.

Als jonge broekies begon het groepje onder leiding van Bennie Jolink in 1975 met optreden en binnen no-time groeide Normaal uit tot de trots van de Achterhoek. In de Randstad moesten ze helemaal niets weten van de plattelandspop, maar hier in de omgeving waren we er helemaal weg van. Dat is kenmerkend voor Normaal: of je bent er gek op, of je haat het. Ik hoor bij de eerste categorie, toen ík namelijk nog een jong broekie was heb ik vaker dan eens tot mijn knieën in de modder en het bier staan springen bij een optreden van Bennie en zijn vrienden. Høken noemen we dat, compleet uit je plaat gaan zeg maar.

Het einde komt misschien bij veel locals hard aan, maar komt wél op een goed moment. Bennie Jolink zijn gezondheid laat optreden eigenlijk niet meer toe, hij is van een wilde rocker in een soort verschrompeld rozijntje veranderd. Het is mooi geweest. Gelukkig zijn er nog plattelandsbandjes genoeg en gaat høken ook zonder Normaal niet verloren. Bedankt jongens. Ajuu en de mazzel.

Plaats reactie

Sjieke Spam

Een vorstelijke behandeling krijgen als lezer? Dat kan! Schrijf je in en ontvang direct een mailtje als een nieuwe column het levenslicht heeft gezien...

Koninklijk Archief