Not That Ready.

N

Het lijkt me de bedoeling dat als je oude meuk uit de kliko vist en weer opwarmt‎, het dan nog enig bestaansrecht dient te hebben. Met de wederopstanding van Jurassic World is dat bijvoorbeeld prima gelukt. Ook Sex and the City hield zich goed staande op het witte doek, bij Entourage was dat al ietsje minder. En nu is de beurt aan Baywatch. De best bekeken televisieserie éver krijgt een tweede leven in de bioscoop. De iconische David Hasselhoff krijgt daar een rolletje in, als is het niet degene die je zou verwachten. Want niemand minder dan Dwayne -The Rock- Johnson gaat er met de iconische rol van Mitch Buchannon vandoor. Een vreemde casting als je het mij vraagt, maar wel heel goed voor de maatschappelijke discussie over diversiteit in de filmwereld.

Dan Zac Efron. Ook van de partij in Baywatch twee punt nul. In zwembroek, dus dat zou de redding van de film kunnen zijn. Maar ook die vind ik niet helemaal op zijn plek in de rol van Matt Brody, in het origineel gespeeld door de superhete David Charvet. In de jaren negentig je ultieme vriendje en de ideale schoonzoon. Afgaande op de eerste foto’s van de set zou ik de Zac Efron-versie nog niet eens voorstellen aan mijn vaagste kennissen. Al heb ik nog geen beelden met ontbloot bovenlijf gezien, dat verandert de zaak wellicht.

Een aantal nietszeggende meisjes spelen de overige rollen van C.J. Parker en Summer Quinn. En ik weet het, Pamela Anderson was ook niemand voordat ze in haar rode badpak met Baywatch doorbrak, maar ik zie het gewoon allemaal niet voor me. ‎Deze filmversie lijkt ook qua verhaal niet echt op de originele serie trouwens, het gaat over twee strandwachten die als ware superhelden het strand moeten redden van de ondergang door een dreigende milieuramp. Zelfs met een flinke dosis camp valt daar naar mijn idee vrij weinig van te bakken. Wellicht ben ik te zuur, want ik heb werkelijk nog geen seconde footage gezien, maar het lijkt er meer op dat het Baywatch is zonder het Baywatch-gevoel. En dan hadden ze het gewoon beter anders kunnen noemen. ‘I’ll be ready’, zongen ze in de opening credits van Baywatch altijd. Mwah, ik houd het voorlopig bij ‘not that ready‘.

Plaats reactie

Sjieke Spam

Een vorstelijke behandeling krijgen als lezer? Dat kan! Schrijf je in en ontvang direct een mailtje als een nieuwe column het levenslicht heeft gezien...

Koninklijk Archief