Net Goed.

N

Ooit was Net5 dé zender voor vrouwen. Met goed buitenlands product aangevuld met Nederlands drama. Maar ja, toen kwam het grote internet om de hoek kijken, om nog maar te zwijgen over Netflix. De zender liet nieuwe afleveringen veel te lang op de plank liggen en áls er dan nieuwe series te zien waren op Net5, werden ze meteen weer van de buis getrokken als het te weinig scoorde. En ook de programma’s van eigen bodem leken wat opgedroogd te zijn. Drie verschillende zendermanagers binnen een jaar werkt ook niet echt, Net5 is weggezakt. Om het zachtjes uit te drukken.

Logisch dat ze daar bij SBS iets aan willen doen. Meer Nederlands product en vooral: meer diepgang. En de eerste stap is daarvoor duidelijk gezet: niemand minder dan Arie Boomsma maakt in het nieuwe jaar de overstap naar Net5. Benieuwd hoeveel dat ze gekost heeft. Enfin, slimme zet, want als je ergens vrouwen mee weet te verleiden dan is het wel Arie. Het eerste project van Arie is The Island. Dat is een goedkope versie van Expeditie Robinson, zonder cameramensen, de kandidaten filmen namelijk alles op het onbewoonde eiland. Redelijk matig begin dus, maar als het goed is gaan we de maatschappelijke kant van Arie ook weer terugzien bij Net5.

Ik heb er zin in, benieuwd met welke producties ze voor de eeuwige hottie op de proppen komen. Gratis tip: een soort Nederland in Beweging lijkt me wel wat. Maar dan dus zonder Olga en met Arie zonder t-shirt en met veel zweet en dan gewoon de hele ochtend. En middag. You’re welcome.

Plaats reactie

Sjieke Spam

Een vorstelijke behandeling krijgen als lezer? Dat kan! Schrijf je in en ontvang direct een mailtje als een nieuwe column het levenslicht heeft gezien...

Koninklijk Archief