Moordvrouw.

M

In werkelijk elke krant of in elk tv-programma prijkt vandaag het blonde hoofd van Eva Jinek. Want Jinek is terug op tv en dat zullen we weten ook. Of je er nou zin in hebt of niet. Terwijl het feit dat ook jij vanavond weer op televisie te zien bent aan de massa voorbij lijkt te gaan. Oké, met Zeesterren heb je waarschijnlijk niet je droomklus te pakken, maar je kunt 2016 toch maar mooi aan je persoonlijke tv-cv toevoegen.

Een cv waar ‎je overigens u tegen zegt. Een korte opstartperiode gehad bij de NCRV, maar sinds de eerste uitzending van RTL in 1989 ben je toch gewoon één van de bepalende gezichten van RTL 4. Van Telekids tot Life & Cooking, gezelligheid kent absoluut geen tijd met jou in de buurt. Maar ja, sinds je moedige besluit om na vijfentwintig jaar te stoppen met Carlo is het ineens stil rondom jou. Je hebt geen noemenswaardige show meer mogen presenteren bij de zender waar je het als enige al die jaren volgehouden hebt. En nu doe je dus vier weken lang Zeesterren, omdat Beau van Erven Dorens op het laatste moment niet meer wilde.

Het is wat met die Beau. En Wendy, Ruben, Chantal, Johnny en Linda. Want zij doen zo’n beetje alle programma’s bij RTL 4. Met een beetje geluk blijft er voor Robert, Winston, Carlo, Lieke, Nicolette of voor jou ergens nog een kruimeltje liggen. Onbegrijpelijk, want iemand zoals jij is tenminste nog puur en echt. Dus lieve Irene Moors, toen ik je vandaag op de radio hoorde vertellen dat je nog geen nieuw contract hebt gekregen bij RTL 4 en dat je eigenlijk nog helemaal niet weet wat dit nieuwe jaar je gaat brengen werd ik verdrietig. En dat ben ik nog steeds. En boos. Ze zouden jou namelijk het langstlopende contract van iedereen moeten geven en het allerleukste programma van de hele zender moeten aanbieden. Omdat jij er vanaf het begin al bent. Omdat jij het verdient om tot aan je pensioen en nog lang daarna de koningin van RTL 4 te zijn. Want hoeveel Linda’s, Wendy’s of Chantallen de revue nog passeren, voor mij blijf jij altijd die superleuke mevrouw die vroeger al die mooie liedjes zong. Met en zonder de Smurfen. En dat unieke heb jij altijd gehouden. Jij presenteert alsof het niets is, terwijl het stiekem een knettermoeilijk vak is. En weet je, je lijkt het na al die tijd nog oprecht leuk te vinden ook. Je bent een moordvrouw Moors. Ze zouden knettergek zijn als ze je bij RTL 4 laten lopen, maar mocht het op een vertrek uitdraaien, zou ik je bij welke omroep dan ook als Koninklijke Hoogheid binnenhalen.

1 reactie

  • En terecht, dank je wel voor dit mooie verhaal over Irene die TOP is, Als er 1 is die het verdient heeft om mooie programma te maken voor RTL na al die jaren hard werken is zij het wel. Dat 2016 een heel mooi jaar mag worden voor haar, met of zonder RTL.

Sjieke Spam

Een vorstelijke behandeling krijgen als lezer? Dat kan! Schrijf je in en ontvang direct een mailtje als een nieuwe column het levenslicht heeft gezien...

Koninklijk Archief