Mol-Moe.

M

Het oppikken van trends is nooit mijn sterkste kant geweest. Als een broek zo’n beetje twee jaar uit de mode is, hangt ie pas bij mij in de kast. Op mijn Spotify staan albums in de most-played-list die de top honderd al lang en breed weer uit zijn. Met televisieprogramma’s is dat stiekem ook zo. Professioneel gezien volg ik veel, maar de must-see-shows die iedereen kijkt laat ik vaak links liggen. Een echte verklaring heb ik daar niet voor, wellicht is dat de recalcitrante kant van mij. Het is om die reden dan ook dat ik Wie is de Mol? pas tijdens het dertiende seizoen ontdekt heb.

Het jaar dat Kees De Mol was. Een goed jaar. Al waren de twee reeksen die volgden ook superspannend. Met die fantastische Margriet als De Mol tijdens de vorige editie. De verwachtingen voor dit jaren waren bij mij dan ook hooggespannen. Niet alleen vanwege het spelverloop, maar ook het nieuwe uitzendtijdstip van zaterdagavond half negen. Dat laatste viel me mee, ik dacht nooit van dat donderdaggevoel af te kunnen komen, maar een programma als Wie is de Mol past eigenlijk prima op de familieavond van NPO 1. De afleveringen waren daarentegen best prut. De spellen waren magertjes, de kandidaten vielen, op Elly, Cecile en Rop na, ook gewoon nogal tegen. En als klap op de vuurpijl was het ook nog eens vanaf de allereerste seconde duidelijk dat Klaas dit seizoen de titel De Mol mocht dragen.

Klaas. Ietwat saaie Klaas. Ik weet niet hoe het voor zijn medekandidaten geweest moet zijn, maar als kijker viel er geen eer aan te behalen. Alsof hij er zelf helemaal geen zin in had, laat staan dat de kijker op wat voor moment dan ook door zijn spel gegrepen moest zijn. Een miskleun als je het mij vraagt. De finaleshow afgelopen zaterdag had dan ook de spanningsboog van een verschimmelde wortel. Een uur live televisie maken, terwijl de uitslag allang bekend is. Eigenlijk wil ik gewoon die tien uur van mijn leven terug. Of nou ja, ik wil graag een dealtje sluiten met de makers: ik hoef die uren niet terug, als jullie beloven volgend seizoen wél een spannend seizoen af te leveren. Afgesproken? Mooi! Januari 2017. Ik schrijf ‘m vast in mijn agenda.

Plaats reactie

Sjieke Spam

Een vorstelijke behandeling krijgen als lezer? Dat kan! Schrijf je in en ontvang direct een mailtje als een nieuwe column het levenslicht heeft gezien...

Koninklijk Archief