Mindfuck.

M

Het was eigenlijk net alsof SBS 6 hun gehele ontwikkeling van de afgelopen jaren uit wilde wissen met MindMasters Live. Een vrijdagavondshow over mentalisten. Gaap. Het format was niet een béétje over de top, maar gewoon belachelijk. Het idee om Uri Geller na al die tijd en alle kritiek van voorgaande jaren weer uit de mottenballen te trekken is weerzinwekkend en getuigt van geen enkel respect voor je kijker. Om nog maar te zwijgen over de jury, of de Raad van Tien zoals een overijverige stagiair heeft bedacht het te noemen. Nieuwsbepalende gezichten zoals Sabia Boulahrouz en Boer Geert aangevuld met de bekende verlopen allegaartjes zoals Patty Brard en Patricia Paay. Het klinkt allemaal als één grote sketch van Koefnoen.

Na de eerste aflevering regende het al kritieken, maar ja, toen was er die grote KPN-storing waardoor SBS nog niet zeker wist hoe groot de flop was de ze in handen hadden. Maar na show twee is het duidelijk: met nog geen half miljoen kijkers en een schamele zeven procent marktaandeel is het met een koffer geld op het dak gaan staan en leeggooien een makkelijkere manier om zonder enig resultaat van je geld af te komen. Dat weten ze bij SBS ook maar al te goed, dus trekken ze per direct de stekker uit MindMasters Live. ‘De kijker kon MindMasters Live onvoldoende waarderen en het werd dan ook niet goed genoeg bekeken’, luidt de officiële verklaring.  Met andere woorden: het was een draak van een show, dat weten de kijkers ook, maar zeggen we niet hardop, maar stoppen er toch mee. En kunnen Uri, Sabia, Patty en presentatrice Kim-Lian op vrijdagavond weer gewoon in hun huispak op de bank ploffen. In plaats van met lege blikken in een tv-studio staan te kijken wat ze in hemelsnaam aan het doen zijn.

Ik vind het tóch een moedig besluit. SBS ook stug door kunnen gaan en de kijker nog acht weken lang deze berg ellende voor kunnen schotelen. Al denk ik dan dat ze werkelijk de 200.000 kijkers niet meer hadden gehaald. Nooit meer doen SBS 6. Maar dan ook echt niet. Jullie zitten op de goede weg, maar never again zo’n afslag please.

mindmasters_logo

Plaats reactie

Sjieke Spam

Een vorstelijke behandeling krijgen als lezer? Dat kan! Schrijf je in en ontvang direct een mailtje als een nieuwe column het levenslicht heeft gezien...

Koninklijk Archief