Mighty Mike.

M
Dat Amerika een kortzichtig en imbeciel land is dat weten na de uitslagen van de presidentsverkiezingen nu beter dan ooit. En dat de toekomstige President Trump een narcistische racist is, ook dat is niets nieuws. Maar dat Donald niet het allergrootste gevaar is voor de Verenigde Staten dat lijken veel mensen zich niet te beseffen.

Neem nou het homohuwelijk, of überhaubt rechten voor de homoseksuele medemens, of de transgenders. Als het aan de gekozen vicepresident Mike Pence ligt gaan die allemaal zo snel mogelijk de prullenbak in vanaf 2017. Deze beste man vind het ook geen enkel probleem als homo’s om hun geaardheid gediscrimineerd worden. Sterker nog: hij gelooft nog in de elektroshocktherapie die van gays weer gezonde mensen kan maken. Maar dat is nog niet alles hoor, want abortus is ook uit den boze volgens deze beste man. Ook bij ernstige afwijkingen aan de foetus of als de zwangerschap uit verkrachting is ontstaan, leven is toch leven hè? Het leger mag enkel uit mannen bestaan, vrouwen zijn er volgens Mike Pence niet welkom, want stel je voor dat ze verliefd worden op een officier net als in de Disney-film Mulan, dat is zijn argumentering.  Verder gelooft Mighty Mike niet in de opwarming van de aarde en ook stamcelonderzoek is totaal onnodig. Yikes.

Mike Pence omschrijft zichzelf in eerste instantie als christen, dáárna conservatief en op de laatste plaats pas Republikein. Ik zou mezelf opknopen als ik één van die drie dingen was, maar allemaal tegelijk, arme vent. Met nul scheidingen op zijn naam en enigszins een moraal als het om allochtone Amerikanen gaat, is hij al maandenlang de anti-Trump en waarschijnlijk een belangrijke factor in de overwinning van de Republikeinen. Want zelfs in 2016 is Amerika nog steeds een door blanke supergelovige mensen bevolkt land, logisch dat zij voor iemand kiezen die met een Bijbel in zijn hand naar Washington reist straks. En daar gaat Mister Pence het nog druk krijgen, want The Trump zelf komt natuurlijk met nul eigen input, hij is de muppet van Mike Pence. De man die vorig jaar nog doodleuk zijn handtekening zette onder een wet die het mogelijk maakte om dienstverlening aan homoseksuelen te weigeren. Verdietig, misselijkmakend en zorgwekkend. Ik kan het maar niet van me afzetten.

Alle vooruitgang van acht jaar Obama zal verdwijnen. De kersvers verworven rechten van de homo’s kunnen de prullenbak in. Het aanrecht is weer in de gratie, daar kunnen de vrouwen zich namelijk weer per direct achter huisvesten. Klimaatdeskundigen mogen zich wel gaan omscholen, daar is in het Trump/Pence-tijdperk geen ruimte meer voor. Ik stel voor dat ze zich als evangelisten laten opleiden, dan is er wellicht nog toekomst voor ze. Ongelofelijk dat de meeste Amerikanen, zelfs vrouwen, liever op deze twee engerds hebben willen stemmen dan op een vrouw die -of je haar nou kan liken of niet- het beter met je voorheeft. Want Hillary Clinton kan misschien niet je kopje thee zijn, ze maakt tenminste geen deel uit van de conservatieve Tea Party. En ze dreigt niet met elektroshocks. Die zouden ze Mike Pence eens moeten geven, misschien komt ie dan nog op tijd bij zinnen. Hoewel dat nu toch al te laat zou zijn. Sterkte Amerika, ik ga voorlopig maar voor een Europese roadtrip met mijn moderne mannengezin.

Plaats reactie

Sjieke Spam

Een vorstelijke behandeling krijgen als lezer? Dat kan! Schrijf je in en ontvang direct een mailtje als een nieuwe column het levenslicht heeft gezien...

Koninklijk Archief