Man Candy.

M

Dankzij onder andere Caitlyn Jenner en Laverne Cox heeft transseksualiteit vorig jaar een enorme vlucht genomen. De acceptie ervan neemt steeds grotere vormen aan, al valt er nog heel erg veel te verbeteren. Maar het grappige is dat ik bij transmensen altijd direct denk aan een man die een vrouw probeert te worden, omgekeerd komt het natuurlijk net zo vaak voor, maar ik kende daar dus niet echt voorbeelden van. Tot nu, want deze maand staat het Amerikaanse model Laith Ashley op de cover van het blad Attitude. Onwijze man candy, maar ging tot twee jaar geleden nog door het leven als vrouw.

Hij brak in het voor jaar van 2014 door als model, toen hij dus pas nét begonnen was met zijn transitie tot man. Net als zo’n beetje iedereen die zich anders gedraagt dan de massa kreeg hij gigantisch veel kritiek te verduren en wilde eigenlijk niet meer leven. Maar dankzij een familie die hem steunde is hij waar hij nu is. Een gigantisch rolmodel en voorbeeld voor jonge mensen die zó met zichzelf in de knoop zitten, dat ze er liever een einde aan willen maken. Juist die mensen moeten door blijven knokken en zich laten inspireren door prachtige types zoals deze Laith Ashley.

En naast deze serieuze boodschap, ook nog een boodschap recht uit het hart: JEZUS WAT IS DEZE GOED GELUKT! Het blijft vaak toch een man met make-up en op hakken of een wat verwijfde man zonder baard als het andersom is. Maar deze persoon is pure perfectie, van binnen en van buiten. Leef je leven zoals jij het wil, niet zoals de mensen om je heen het liever zouden zien. Amen.

Plaats reactie

Sjieke Spam

Een vorstelijke behandeling krijgen als lezer? Dat kan! Schrijf je in en ontvang direct een mailtje als een nieuwe column het levenslicht heeft gezien...

Koninklijk Archief