Made in Belgium.

M

Hij zal het me waarschijnlijk niet in dank afnemen, maar ik heb de Vlaamse grappenmaker Philippe Geubels A.) pas nét ontdekt en B.) dat was in de film K3 en het Dierenhotel. Terwijl de beste man er toch al een behoorlijke carrière op heeft zitten en niet alleen bij onze zuiderburen. Blijkbaar is hij ook een aantal weken op de zaterdagavond van RTL 4 als panellid bij Het Zijn Net Mensen, maar ook die memo is blijkbaar aan mij voorbijgegaan. Anyway, het heeft eventjes geduurd, maar ik heb Philippe Geubels dus leren kennen. Beter laat dan nooit hè?

En wat een giller van een man is dat. Met zijn nasale en extreem langzame manier van spreken is zo’n beetje alles wat hij zegt super geestig. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik al snel een zwak heb voor mannen met een accent, zeker met een Vlaamse, maar Philippe is ook wel écht leuk. En er zit een Nederlands tintje aan zijn levensverhaal, want zijn interesse in stand-upcomedy werd gewekt door onze eigen Hans Teeuwen. Dat is toch een enig feitje.

De afgelopen dagen, sinds mijn extreem late ontdekking van Philippe Geubels dus, heb ik me door de hele serie afleveringen van Geubels en de Belgen geworsteld. Een programma van de Vlaamse commerciële zender VIER, waarin Philippe op zwaar humoristische wijze laat zien hoe de Belgen leven. Heel veel zelfspot, daar kunnen we in Nederland nog wel een beetje van leren. Ik ben overtuigd dat na de oude K3, Philippe Geubels misschien wel het beste importproduct van Vlaanderen is. O, en ook na de Vlaamse frieten en het Belgische bier uiteraard. Hij is dus inmiddels flink ingelijfd bij RTL, want Philippe is ook één van de vier Gabbers samen met Jandino Asporaat, Guido Weijers en Roué Verveer, dus ik en vele anderen met mij, kunnen nu écht niet meer om hem heen. Gelukkig maar.

Plaats reactie

Sjieke Spam

Een vorstelijke behandeling krijgen als lezer? Dat kan! Schrijf je in en ontvang direct een mailtje als een nieuwe column het levenslicht heeft gezien...

Koninklijk Archief