Lost.

L

Hij heeft naar eigen zeggen seks gehad met meer dan 5000 vrouwen, waaronder prostituees. Vier jaar geleden werd hij ontslagen bij één van de meest succesvolle sitcoms aller tijden vanwege extreem gebruik van cocaïne.  En sindsdien is het een aanhoudende spiraal naar beneden met eigenlijk alleen maar headlines over drugs, drank, mishandeling van ex-vrouwen en seksschandalen. Het feit dat Charlie Sheen hiv-positief is, kan dan ook eigenlijk niemand verbazen.

Maar goed, je moet het toch dúrven toegeven. Als voormalig sekssymbool en meest verdiende acteur van Hollywood ga je gewoon met je ballen op het hakblok. Charlie deed het met zijn hoofd omhoog in een exclusief interview met The Today Show vanmorgen. Toegegeven, de hoofdreden was omdat hij gechanteerd werd en daar niet langer een cent aan uit wilde geven, maar dat is een detail. He did it.

En wat je ook van de beste man kan vinden, ik heb respect voor zijn openheid. De afgelopen weken puilden roddelsites wereldwijd uit over wie toch die celeb met hiv zou zijn. Alsof het een spannend en zenuwslopend mysterie was wat opgelost diende te worden. Terwijl een aandoening als hiv toch niet iets is om grappig over te doen, in welke context dan ook. Het onderwerp moet open besproken worden en daardoor mensen aansporen om voorzichtiger te zijn. Voorzichtig met zichzelf, maar ook met anderen. Uit de band springen mag, als het maar veilig is. En eerlijk. Voor Charlie Sheen is het te laat, aan zijn winning-tijdperk is definitief een einde gekomen. He lost. Maar als hij dankzij zijn coming out de ogen van onverantwoordelijke mensen opent is nog niet alles verloren. En heeft zijn leven zin. Lang geleden dat iemand dat over de superster van weleer kon zeggen.

Plaats reactie

Sjieke Spam

Een vorstelijke behandeling krijgen als lezer? Dat kan! Schrijf je in en ontvang direct een mailtje als een nieuwe column het levenslicht heeft gezien...

Koninklijk Archief