Living Proof.

L

Het is nog maar drie jaar geleden dat er een golf van rouw over social media gaat als blijkt dat de iconische superster Cher op 67-jarige leeftijd overleden is. Alleen, klein detail, ze was helemaal niet dood. Fans wereldwijd waren een beetje in de war door de hashtag #nowthatchersdead die dus helemaal niets met Cher te maken had, maar met het overlijden van Margaret Thatcher, de voormalige Britse prime minister. Inmiddels is de eeuwige diva nog steeds onder ons, sterker nog: ze blaast vandaag zeventig kaarsjes uit. De onverwoestbare Cher is 70! Al zeg ik dat niet hardop.

Toegegeven, de overjarige zangeres staat misschien niet meer zo in het middelpunt van de belangstelling als in haar piekjaren, maar ze nog stééds de enige artiest die een nummer één hit heeft gehad in de afgelopen zes eeuwen. Daarnaast heeft ze als enige celeb in de wereld zowel een Academy Award, een Emmy, een Grammy én een Golden Globe in haar prijzenkast staan. Want Cher doet het niet alleen onverdienstelijk als zangeres, maar óók als actrice, zakenvrouw en eigenlijk vooral als leuk mens. Wat mij betreft is ze ook de koningin van Twitter, ze heeft namelijk geen idee wat ze aan het doen is, waardoor eigenlijk alles wat online verschijnt puur en echt is. Daarnaast is het best verfrissend dat in een tijd waar het enige icoon na het andere omvalt, er toch eentje bij ons blijft. Wellicht moeten we overwegen om een officiele feestdag voor Cher in het leven te roepen op 20 mei. Cher Day, heeft wel wat vind ik.

Het laatste album van Cher dateert alweer uit 2013, terwijl de plaat die daarvoor verscheen uit 2001 kwam. Als de birthday girl dit tempo blijft aanhouden, kunnen we pas in 2025 weer nieuw materiaal van haar verwachten. Boeit mij niks, áls ze maar muziek blijft maken. Of in ieder geval blijft leven, want een wereld met Cher er in, is wel echt een leukere.

Plaats reactie

Sjieke Spam

Een vorstelijke behandeling krijgen als lezer? Dat kan! Schrijf je in en ontvang direct een mailtje als een nieuwe column het levenslicht heeft gezien...

Koninklijk Archief