Legoland.

L

Het is al jáááren mijn ultieme wens, maar sinds de dag dat onze kleine man de aarde betrad is het mijn levensdoel geworden: een thuisvader worden. Of in ieder geval, vanuit huis te kunnen werken. Heerlijk lijkt me dat. Beetje huishouden, lekker wandelen, thee drinken, het kind vermaken, fietsen, boodschappen doen, eigenlijk zo’n beetje alles wat normaal gesproken de vrouw in het leven doet. Of hóórt te doen, volgens de gemiddelde voorbeelden in films, tv-series, commercials en advertenties. Want hoe anders onze samenleving daadwerkelijk geworden is, zien we vrijwel nergens echt terug.

Ook speelgoedmerk LEGO krijgt al jarenlang heftige kritiek omdat ze de diversiteit in de maatschappij niet goed weten weer te geven. Dat waren de Deense ontwerpers helemaal zat en komen nu met een nieuwe lijn creaties op de proppen. Met daarin onder andere een jongen in rolstoel, een oude Golden Girl op een bankje en een hotdogverkoper in het park. Maar dus óók een stay-at-home dad! Wel jammer dat er ook een werkende vrouw aan vast zit, maar dit is een begin, dus dat neem ik dan maar voor lief. Ik vind het namelijk toch een behoorlijke doorbraak dat kinderen straks spelenderwijs leren dat de tijd dat de rolverdeling tussen mannen en vrouwen zo clichématig verdeeld is, wel echt tot het verleden behoort.

Eerst al een mollige Barbie, en nu dus een mannelijke huisvader van LEGO, dat maakt mijn sceptische kijk op de wereld zo langzamerhand toch wel echt iets vrolijker. Als is het maar omdat als ik over tien jaar nog steeds een workaholic ben ik dan in ieder geval een gele kleine stay-at-home-versie van mezelf terugzie in de speelgoedkist van mijn zoon. Om de pijn van mijn vervlogen dromen iets te verzachten.

Plaats reactie

Sjieke Spam

Een vorstelijke behandeling krijgen als lezer? Dat kan! Schrijf je in en ontvang direct een mailtje als een nieuwe column het levenslicht heeft gezien...

Koninklijk Archief