Kylie².

K

In de jaren tachtig en negentig was er eigenlijk maar één Kylie op de wereld die er enigszins toe deed: die Australische zangeres, Kylie Minogue. Steeds als haar carrière weer een soort van doodgebloed leek te zijn, maakte de diva weer een glamoureuze comeback. Sterker nog: de eeuwige Showgirl beleefde haar grootste successen tussen 1999 en 2005, lang naar haar muzikale doorbraak in 1987. Maar de laatste jaren komt het ietwat verrimpelde rozijntje eigenlijk alleen nog maar in het nieuws vanwege een nieuwe liefde of haar verschijning. Qua celebrity-status is ze al een tijdje niet meer de grootste Kylie op aarde.

Want die rol is weggelegd voor Kylie Jenner, één van de dochters van Bruce (inmiddels Caitlyn) en Kris Jenner. In eerste instantie net als haar zussen bekend uit reality-topper Keeping Up with the Kardashians, maar groeide al snel uit tot een icoon met een eigen kleding-, lipstick- en schoenenlijn. In 2014 en 2015 behoorde ze samen met zuslief Kendall tot de meest invloedrijke tieners aldus Time Magazine. Sinds een aantal maanden heeft ze ook een eigen app, de KYLIE, die dankzij de tienduizenden downloads nu al miljoenen dollars in het laatje gebracht heeft. De hoogste tijd om die merknaam eens veilig te stellen, moet Kylie Jenner gedacht hebben. Tsja en toen kwam die andere Kylie ineens weer om de hoek kijken.

De Diva from Down Under heeft de naam ‘Kylie’ namelijk al vastgelegd voor het gebruik in de entertainment- en muziekbusiness. Dat één of andere Amerikaanse tiener ‘haar’ naam nu ineens voor commerciële doeleinden wil gebruiken schiet het zangvogeltje in het verkeerde keelgat, dus moet de rechter er nu aan te pas komen. Volgens dit artikel van ‘t World Intellectual Property Review denkt Kylie 1 dat als Kylie 2 haar naam gaat gebruiken dat tot totale verwarring bij de fans zal leiden. En dat daarmee het merk Kylie Minogue in gevaar komt. Nou denk ik dat het laatste wel meevalt, het merk Kylie Minogue komt namelijk voor in gevaar door Kylie Minogue zelf, daar heeft Kylie Jenner weinig mee te maken. Maar Kylie 1 heeft op zich een sterk punt, want het is best een beetje ingewikkeld. Ik zou gewoon lekker voor én achternamen gaan gebruiken, dan zijn we van het gedoe af. En als Kylie Minogue dan over een jaar of tien met pensioen gaat, kan Kylie Jenner opnieuw een gooi doen naar world domination als de enige Kylie. Als íemand tegen die tijd nog weet wie Kylie Jenner is uiteraard.

Plaats reactie

Sjieke Spam

Een vorstelijke behandeling krijgen als lezer? Dat kan! Schrijf je in en ontvang direct een mailtje als een nieuwe column het levenslicht heeft gezien...

Koninklijk Archief