Kwade Geest.

K

In de Amerikaanse stad North Carolina werd ‎vorige week een 23-jarige moeder opgepakt op verdenking van moord van haar 2-jarige dochter. Het kind werd in het ziekenhuis binnengebracht met ademhalingsproblemen, maar lijkt nu lange tijd mishandeld te zijn en is uiteindelijk aan haar verwondingen gestorven. Een gruwelijk verhaal, maar met een freaky randje. Want vóór dat deze mevrouw aangehouden werd, liet ze zogenaamde afterlife-foto’s met haar dochtertje maken. Gefotoshopte afbeeldingen met een geliefde als een soort geest. In Amerika gaan die, uiteraard, als zoete broodjes over de toonbank.

Fotograaf Sunny Jo heeft er inmiddels zijn specialiteit van gemaakt: Our Last Time Photo’s noemt hij ze. Hij is toevallig op het idee gekomen toen hij met z’n broer bij het graf van zijn veel te vroeg gestorven vader was. Hij maakte een foto bij de steen en voegde daar een doorzichtige foto van zijn vader aan toe. De reacties op zijn Facebookpagina waren zó overweldigend, dat hij er een business in gestart is. Tegenwoordig zijn het vooral ouders met gestorven kindjes die bij hem komen, of kersverse papa’s en mama’s die de overleden opa of oma graag als geest tóch op een foto met hun kind willen. Volgens Sunny Jo zijn het overigens geen geesten maar engeltjes en vind hij zijn werk allesbehalve smakeloos of ordinair. Tsja, dat zou ik ook zeggen als het de rekeningen betaalt, maar wat is dít tacky zeg! Wat gruwelijk om zoiets aan je muur te hebben hangen, ik zou geen oog meer dicht kunnen doen.

Slapeloze nachten, die heeft Sunny Jo nu overigens ook na de onthullingen over de moeder waar hij dacht liefdevolle foto’s voor gemaakt te hebben. Hij is gebruikt om de politie en de omgeving te laten denken dat ze een rouwende moeder was. ‎Sinds het nieuws naar buiten is komen gaan de zaken voor de fotograaf toch ietsje minder goed. Hij krijgt haatmailtjes en veel mensen vinden dat hij morbide foto’s maakt. Met dat laatste ben ik het heel erg eens, maar ieder zijn smaak. Behalve deze ene moordzaak, kan het ook best helpen in de rouwverwerking denk ik. En iemands wansmaak is andermans goedlopende zaak. Zo simpel is het ook wel weer, ik wens ‘m succes!

Plaats reactie

Sjieke Spam

Een vorstelijke behandeling krijgen als lezer? Dat kan! Schrijf je in en ontvang direct een mailtje als een nieuwe column het levenslicht heeft gezien...

Koninklijk Archief