K Nie.

K

De meisjes die ooit geschiedenis schreven, zijn nu zelf echt bijna geschiedenis. Met nog iets langer dan een maand optredens op de agenda, is het einde voor Karen, Kristel en Josje in zicht. Dat is eigenlijk ook wel goed, dan hebben ze ruim een jaar de tijd gehad om afscheid te nemen van alle fans. En helemaal weg zullen de drie nooit zijn, want ze laten toch een behoorlijk grote catalogus met K3-liedjes achter. Of toch niet?

Studio 100 heeft zich de woede van veel KKJ-aanhangers, zoals de drie meiden tegenwoordig genoemd worden, op de hals gehaald door oude liedjes van K3 niet alleen opnieuw te laten inzingen door de drie opvolgsters, maar er ook videoclips bij te maken. MaMaSé was daar vorige week de eerste van. Triest eigenlijk, het ultieme liedje van de wederopstanding met Josje na het vertrek van origineel lid Kathleen, is één van de meest populaire songs. En nu rukken ze de ziel uit het liedje om het door het nieuwbakken trio goedkoop te laten verkrachten. Ik begrijp de fans en snap dat ze de nieuwe versie gewoon blokkeren uit hun systeem. Voor mij bestaat MaMaSé 2 ook gewoon niet.

Sinds vandaag staat de volgende herkauwde plaat online: De Wereld van K3. Dat is pas écht een klassieker, die stamt namelijk nog uit 2003, met de originele line-up van Karen, Kristel en Kathleen als zangeressen dus. Het is bijna vijftien jaar later de titelsong van de nieuwe animatiereeks rondom K3 die binnenkort bij RTL Telekids te zien zal zijn. Tsja, noem me oud, truttig of zuur, maar ik vind dat super stom. En lelijk. Een moderne serie, met andere meisjes, maak daar dan gewoon een nieuw liedje bij. Dat is niet alleen sympathiek voor de fans, dan krijgen ze namelijk iets nieuws, maar toont ook wat respect voor Karen, Kristel en Josje, die daarmee hun legacy in stand kunnen houden. Nu voelt het vooral als de Mini Playbackshow. Maar dan zonder winnaars, eigenlijk met alleen maar verliezers.

Plaats reactie

Sjieke Spam

Een vorstelijke behandeling krijgen als lezer? Dat kan! Schrijf je in en ontvang direct een mailtje als een nieuwe column het levenslicht heeft gezien...

Koninklijk Archief