Joey’s Preek.

J

In een fantastisch tijdperk waarin de ene na de andere tv-serie uit de dood opstaat, ziet het er voor mijn eeuwige favorieten voorlopig somber uit. Want ook al ben ik heus blij met de revivals van Full House en Gilmore Girls, ik zou pas echt lijp worden van een extra seizoen The Golden Girls of Dawson’s Creek. Nou ja, de kans op eerstgenoemde is nul procent, aangezien drie van de vier hoofdrolspeelsters begraven liggen in en rond Hollywood, dus die vergeten we. Maar voor Dawson’s Creek had ik altijd nog wel goede hoop. Want ook al was de serie na zes seizoenen in 2003 wel echt klaar, een update hoe het nu met Dawson, Joey, Pacey en Jack zou zijn, dat leek me wel wat. Maar helaas, alle hoop is door hoofdrolspeelster Katie Holmes verpulverd.

In een interview met de Amerikaanse Today Show zegt de inmiddels 37-jarige actrice dat Dawson’s Creek zich nooit zal aansluiten bij de rij opgelapte tv-series. De eeuwige Joey Potter claimt dat de serie anno 2016 niet meer zou werken en dat juist de charme van het pre-internet tijdperk het zo succesvol maakte. Een ultiem jaren negentig-gevoel, dat is nu niet meer terug te halen. En daar heeft ze, hoe spijtig ook, misschien wel gewoon gelijk in.

Want Dawson’s Creek is goed zoals het was. Lief, klein, niet van deze wereld. Een vriendengroepje met een dynamiek die verdwijnt zo gauw je volwassen wordt, een gezin krijgt en je vrienden niet meer je familie is. Dat kan je dan maar beter zo laten, in plaats van de boel weer oprakelen voor een reeks aan teleurstellingen. Maar áls je Dawson’s Creek dan anno 2016 moest voorstellen dat zou het stelletje vrienden in hun mobiele telefoons berichtjes naar elkaar sturen, terwijl ze in dezelfde kamer zitten. Volgens Katie -Joey Potter- Holmes althans. En stiekem denk ik dat ze daar wel gelijk in heeft.

Plaats reactie

Sjieke Spam

Een vorstelijke behandeling krijgen als lezer? Dat kan! Schrijf je in en ontvang direct een mailtje als een nieuwe column het levenslicht heeft gezien...

Koninklijk Archief