It’s Britney Bitch.

I

Nog maar heel eventjes en Britney Spears viert alweer haar twintigjarige jubileum als artiest. Best een unieke prestatie voor een persoon die afgelopen december haar 34ste verjaardag er op heeft zitten. Sinds die eerste stapjes richting het sterrendom in 1997 is er behoorlijk veel gebeurd met de zangeres. En daarmee druk ik het zachtjes uit. Als fan van het allereerste uur ben ik haar nooit uit het oog verloren, al moet ik eerlijk bekennen dat zelfs ik Britney Spears weleens begraven heb. Mentaal dan, dat ik dacht dat ze er nooit meer bovenop zou komen.

Ergens klopt dat ook wel. Want sinds haar mentale breakdown in 2007 is de Britney Spears van weleer verdwenen. Alsof ze van binnen eigenlijk gestorven is, maar dat de begrafenis ervan nooit heeft plaatsgevonden omdat haar lichaam het nog doet. Maar sinds dat moment is er een gedeelte van Britney niet meer aanwezig. Ze doet haar ding, maar is daarbuiten eigenlijk vooral moeder. En levensgenieter, want er worden nauwelijks foto’s gemaakt zonder respectievelijk een frappuchino en een pakje mentholsigaretten in haar hand. Treurig, dat denk ik soms. Maar aan de andere kant is het ook logisch. We doen allemaal ons werk niet meer zo intens als toen we twintig waren. Life happens, je krijgt een gezin, kinderen, waarom zou dat bij Britney anders zijn..? Dus geen negatief woord over die vrouw, anders bijt ik je hoofd er gewoon af.

De afgelopen twee jaar heeft Brit het zichzelf hélemaal gemakkelijk gemaakt door een vaste show in Vegas te beginnen. Ze woont daar nu met haar gezin, hartstikke fijn. Je zou bijna denken dat ze een normale vrouw geworden is. Heel soms, maar dan ook héél soms, is er zelfs weer een sprankje van de oude Britney te herkennen. Alsof ze niet volslagen doorgedraaid is zeg maar. Zoals onderstaand filmpje, waarin ze samen met Mario Lopez (die van Saved By The Bell, maar tegenwoordig het showprogramma Extra presenteert) een rondje maakt over het podium van haar ‘nieuwe’ show. De meeste antwoorden zijn nog steeds heel vaag en overgeproduceerd, maar ze lijkt het ergens best leuk te vinden. En het belangrijkste nieuws: Britney vertelt dat er binnenkort een nieuwe plaat verschijnt. Mijn dag kan dus sowieso al niet meer stuk. Voor altijd de jouwe Britney, you can’t do wrong.

Plaats reactie

Sjieke Spam

Een vorstelijke behandeling krijgen als lezer? Dat kan! Schrijf je in en ontvang direct een mailtje als een nieuwe column het levenslicht heeft gezien...

Koninklijk Archief