Iets Nieuws.

I

Een uitgebluste praatpop. Dat wilde nieuwslezer Roelof Hemmen absoluut niet worden, dus is hij na 23 jaar trouwe dienst vertrokken bij RTL Nieuws. Uit eigen vrije wil ook nog, om zich volledig op radio te storten. Dat medium heeft ‘m verziekt en vervolgens zijn hart gestolen en omdat hij in de ether zó zichzelf kan en mag zijn, is Roelof ondergeschikt geworden voor het presenteren van het nieuws, zo zei ie zelf eerder in RTL Late Night. Van redacteur tot verslaggever tot presentator, Roelof heeft het ver geschopt bij RTL Nieuws, maar als de passie verdwijnt en je werk routine begint te worden, dan is het gewoon tijd om te gaan.

Een einde van een tijdperk, dat is het wel echt. Want na het afscheid van onder andere Loretta Schrijver, Suzanne Bosman, Rick Nieman en Margreet Spijker heeft RTL Nieuws wel een flinke metamorfose ondergaan de afgelopen jaren. Lekker fris is het allemaal wel, maar iemand met een zéér vertrouwd gezicht en geruststellende stem zoals Roelof die had, dat is toch fijn om bij je te houden hoor.

Maar goed, Roelof wilde gaan en hij ging ook. Na een aantal prachtige woorden van co-anchor Daphne Lammers en een vrij emotioneel overzicht van zijn carriere nam Roelof afscheid van de kijker. Trillend op zijn benen bedankte hij de kijkers en benadrukte hij nogmaals wat een enorme eer hij het werken bij RTL Nieuws vond. Waarna alle collega’s, inclusief zijn hond, de studiovloer binnen kwamen vallen voor een oorverdovend applaus. Bedankt Roelof, ik vond het een eer om al die jaren tegen je op te kijken.

Plaats reactie

Sjieke Spam

Een vorstelijke behandeling krijgen als lezer? Dat kan! Schrijf je in en ontvang direct een mailtje als een nieuwe column het levenslicht heeft gezien...

Koninklijk Archief