Huisgekloot.

H

Het was voor mij niet echt een moeilijke keuze om op kamers te gaan wonen toen ik achttien was en ging studeren. Want toegegeven, ik vond het heerlijk thuis, maar vond dat twee uur treinen elke dag niet zo’n fijn vooruitzicht. Daarnaast ging ik journalistiek doen in het bruisende Zwolle, waar de huurprijzen een fractie waren van die in de grote steden. Fantastische tijd vond ik het, wel een beetje een ranzige tijd, want schoonmaakroosters kenden we niet echt in ons huis, gelukkig was ons toilet bruin betegeld zodat de ellende allemaal niet zo opviel. En na een jaartje of vier was het allemaal ook wel weer genoeg geweest hoor, een eigen douche en toilet stonden ineens best hoog op de prioriteitenlijst.

Tegenwoordig is het allemaal anders.  De stijgende huurkosten en de gelijk blijvende salarissen zorgen ervoor dat steeds meer mensen vooral in de grote steden ook na hun opleiding in een studentenhuis blijven plakken. Of gaan voor een huisgenoot. Dat kan natuurlijk een succesverhaal zijn zoals in Friends, maar twee mensen die samen in één huis leven, kunnen elkaar ook gewoon compleet kapot maken.

In dit artikel van VICE is een rijtje ongelukkigen opgesomd die het niet helemaal getroffen hebben met hun roomie. Van stiekem masturberen op bed tot het in brand steken van een huis. Het zet voor mij het harde werken elke dag wel direct in perspectief. En ik heb het stiekem best getroffen met die man en kind van mij. Beste housemates evah.

Plaats reactie

Sjieke Spam

Een vorstelijke behandeling krijgen als lezer? Dat kan! Schrijf je in en ontvang direct een mailtje als een nieuwe column het levenslicht heeft gezien...

Koninklijk Archief